Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Interesanti

Maigie olu liķieri © DIENA

Citu dzērienu vidū ir virkne tā saukto emulsijas liķieru, ko gatavo no saldā krējuma, olām, riekstiem, mandelēm vai medus. Kopīgais tiem visiem ir biezā, krēmam līdzīgā konsistence un sātīgā, spēcīgā, saldā garša. Tie atgādina našķus vai saldos ēdienus.

Iespaidīgākie 2021. gada atklājumi par dinozauriem

No 2003. gada līdz pat mūsdienām paleontologiem katru gadu izdevies atklāt vairāk nekā 45 jaunas dinozauru sugas, tādēļ nav pārsteigums, ka šo dēvē par “paleontoloģijas zelta gadsimtu”, kurā pētnieki soli pa solim pilnībā pārvērtuši mūsu izpratni par aizvēsturisko pasauli.

FOTO: Vēsture preču zīmēs - vecākās preču zīmes pasaulē un Latvijā

Pārfrāzējot slaveno teicienu no kinofilmas Limuzīns Jāņu nakts krāsā , – preču zīme visos laikos ir bijis kapitāls, it sevišķi, ja tā ir reģistrēta. Šķiet, ka ideja par simbolu, kas ļauj identificēt preces ražotāju un autoru, ir tikpat veca kā pati pasaule. Ne velti vēsturnieki ir atraduši senos simbolus, kuru mērķis bija nodrošināt konkrēta amatnieka vai mākslinieka atpazīstamību, jau Senās Ēģiptes un Ķīnas laikos un pat uz paleolīta laika zīmējumiem Lesko alā, Francijā.

FOTO: Eksotiskie skaistuļi – pasaulē retāk sastopamie tauriņi

Tauriņi ir vienas no skaistākajām radībām uz mūsu planētas. Tie pārsteidz ar savu smalkumu, graciozitāti un neparastajām krāsām. Tajā pašā laikā lidojošie kukaiņi ir arī visu veidu augu apputeksnētāji, tāpēc kalpo kā ļoti būtiska ekosistēmas sastāvdaļa.

Stiprie no Karību baseina © DIENA

Ar šo stāstu sākšu rakstu sēriju par stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem no Karību jūras baseina – rumu, kašasu un tekilu. Šo dzērienu ražošanas sākums tā vai citādi saistīts ar cukurniedrēm.

Grafologs diagnozes nenosaka © DIENA

Rokraksts ir cilvēka mentālās un fiziskās labsajūtas rādītājs, atzīst zinātnieki. Ko tas stāsta par personību un tās veselību, un vai treniņi glītrakstīšanā var palīdzēt pašsajūtai, atklāj grafoloģe Anita Millere, kura Cīrihē apguvusi kriminālpsiholoģiju, Kembridžas Universitātē – neiropsiholoģiju, bet Kembridžas koledžā – konkrēti grafoloģiju.

Nozīmīgi 80. gadu izgudrojumi, kas mainīja pasauli

Astoņdesmitie ir desmitgade, ko tik viegli nav iespējams aizmirst - to atpazīst pat cilvēki, kas tajā laikā nebija dzimuši. Mode, tehnoloģijas, ātrās uzkodas, reklāmas, kultūra – gan šajās, gan citās nozarēs 80. gadu pēdas redzamas vēl šodien.

Ko slēpj Baltijas jūras dzīles?

Baltijas jūra ir viena no noslogotākajām jūrām pasaulē. Tā jau vēsturiski bijusi ļoti nozīmīgs transporta punkts – kopš akmens laikmeta jūras ceļus izmanto gan kravu nogādāšanai, gan zvejošanai, gan arī ceļošanai. Tieši tāpēc tā glabā daudzus vēl neatklātus noslēpumus.

Horoskopi 2022. gadam © DIENA

Cerību un sapņu piepildījums, negaidīti dzīves pavērsieni. Diemžēl zvaigznes mierīgāku gadu nesola. Sasprindzināts notikumu fons pasaulē, trūks stabilitātes valstu un cilvēku attiecībās. Mazināsies uzticība valdošajām varām, augs sociālā spriedze, cilvēki turpinās atsvešināties. Upurus prasīs dabas kataklizmas, vienlaikus augs cilvēku vēlme apturēt nežēlību un iznīcināšanas kāri. Tautas būs samierinājušās ar Covid-19 klātbūtni, iemācīsies ar to sadzīvot, un tiks atklāti iedarbīgi preparāti pret ļauno kaiti. Kā laiku laikos, dzims cilvēki, viņi ticēs, cerēs un mīlēs. Veiksme un labklājība tiem, kuri turpinās apgūt zināšanas, godprātīgi veiks savus pienākumus, rūpēsies par ģimeni un savu veselību. Augs mīlestības, uzticības un sirsnības vērtība. Gada mierīgākie mēneši – jūnijs, novembris un decembris.

Vairāk Interesanti