Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 1. novembris
Ikars

SestDienas receptes šefpavāra gaumē: Saudzīgi gatavots lasis ar saldo kartupeli un eklēri ar mandeļu krēmu

Piedāvājam mājas virtuvē kaut uz mirkli izbaudīt restorāna smalkumu: ik nedēļu kādas kafejnīcas vai restorāna šefpavāram vaicāsim, kuri divi ēdieni ir apmeklētāju iecienītākie, pagatavosim tos un iepazīstināsim ar receptēm arī jūs!

Ja receptes šķitīs pārlieku sarežģītas, padarīsim tās vienkāršākas, lai ēdiens nezaudētu garšu, bet ikviens varētu atkārtot šefpavāru cienīgus brīnumus savā virtuvē!

Ar laša un eklēru receptēm dalās Gaismas pils restorāna Klīversala šefpavāre Dace Ostrovska.


Saudzīgi gatavots lasis ar saldo kartupeli

Ēdiens, kas aktuāls visās sezonās, viegls un nenogurdina organismu. Vienkārši un ātri pagatavojams arī mājās, nepaņemot milzum daudz laika, enerģijas un naudas. Batāte ir saldena, lasis maigs, un kopā lieliski sader gan krāsa, gan garša.

30 minūšu / 2 personām / ļoti viegli

Vajadzēs:

  • 2 laša filejas gabalus
  • 20 g sviesta
  • dilles
  • citronu
  • 1 saldo kartupeli
  • dažus zariņus svaiga timiāna
  • olīveļļu
  • rozā Himalaju sāli, piparus pēc garšas

Gatavošana:

1. Laša filejas gabaliņu liek uz pergamenta papīra, pārkaisa garšvielas, uzspiež virsū citrona sulu, uzliek sviesta gabaliņu un dilles. Ietin un liek krāsnī uz pannas.

2. Turpat uz pannas izkārto arī nomazgātu un 0,5 cm biezās ripās sagrieztu batāti. Pārkaisa ar timiāna lapiņām un pārslaka olīveļļu.

3. Cep visu 160 grādos apmēram 20 minūtes. Ja batātes vēl nešķiet gatavas, tās var pacept mazliet ilgāk, jo katrai cepeškrāsnij jau savs cepšanas režīms.

4. Var pagatavot klāt vēl arī svaigu mērci – maurlokus ar olīveļļu liek blenderī un kuļ apmēram 6 minūtes, tad izkāš caur marles saiti un, kad zaļumu eļļa atdzisusi, sajauc ar skābo krējumu. Ļoti pavasarīgi!


Eklēri ar mandeļu krēmu

Ar mandeļu sviesta krēma pildījumu kūciņas nav pārsātinātas un šķebinoši pārsaldinātas, taču pietiekami saldas, lai ar vienu būtu par maz. Un kopā ar kafiju eklēri lieliski piestāv bibliotēkas atmosfērai.

Apmēram 1 stunda / 20 eklēru / ir ko darboties

Vajadzēs:

  • 60 g piena
  • 60 g ūdens
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 60 g sviesta
  • 70 g miltu
  • 2 nelielas olas

Krēmam:

  • 125 g piena
  • 75 g cukura
  • 10 g miltu
  • 5 g cietes
  • 1 olu
  • 70 g mandeļu sviesta

Gatavošana:

1. Uzvāra pienu ar ūdeni, sviestu, sāli un cukuru. Uzvārītajā, verdošajā masā iesijā un iemaisa miltus, tad pievieno olas un kārtīgi samaisa. Masu liek konditorejas maisā un spiež 6 cm garas strēmeles uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.

2. Liek kūciņas sakarsētā cepeškrāsnī un cep vispirms 15 minūtes 190 grādos, pēc tam 10 minūtes 180 grādos ar tvaiku (ja krāsnij nav tvaika režīma, tad apakšā var palikt bļodu ar ūdeni).

3. Liek vārīties pienu uz lēnas uguns un tikmēr atsevišķi bļodā sajauc olas, cukuru, miltus un kartupeļu cieti, līdz veidojas viendabīga masa. Kad piens sāk burbuļot, pakāpeniski pievieno sajaukto masu un ņem nost no uguns.

4. Saputo mīkstu (istabas temperatūrā) sviestu un piejauc tam uzvārīto krēmu. Beigās pievieno mandeļu sviesta krēmu.

5. Ņem eklēru, ar konditorejas uzgali izdur caurumu apakšā un iepilda krēmu. Dekorē pēc patikas. Lai izdodas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Labrīt!

Pirmajā brīdī šķiet, ka Halovīna mošķi Māras zemē nepārprotami ir ņēmuši virsroku cīņā ar latviskajiem veļiem.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi



SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes