Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā -2 °C
Sniega pārslas
Sestdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Ēdiens

Fermentēto produktu vērtība un nozīme imunitātei un zarnu mikroflorai

Labās baktērijas jeb probiotikas nodrošina līdzsvaru zarnu mikroflorā, kas, kā izrādās, lielā mēra atbild par cilvēka organisma imunitāti. Bet saražot probiotikas palīdz veselīgs, sabalansēts uzturs, tostarp – fermentēti produkti, stāsta „Mēness aptiekas” eksperte Anita Baumane, sertificētā uztura speciāliste Veselības centru apvienībā.

Pienenes un pumpuri šķīvī

Pēc garās ziemas un tumšajiem vakariem cilvēki bieži izjūt pavasara nespēku un izteiktu nogurumu. Vienlaikus pavasaris ir īstā sezona, lai dabīgā veidā stiprinātu imunitāti un ar uzviju atgūtu enerģiju.

Dari pats: Pomelo sukādes

Pomelo ir ļoti garšīgs un ar dažādām labām vielām bagāts auglis, kuru ziemas sezonā noteikti ieteicams iekļaut uzturā. Tajā ir daudz šķiedrvielu, kas noder gremošanas uzlabošanai, C vitamīns. Pomelo ir bagātīga kālija krātuve – vienā auglī ir apmēram trešdaļa dienas normas.

Dari pats: Burkānu lakstu pesto

Vasaras burkāni ir sulīgi un aromātiski, spirgti zaļi un garšas ziņā maigi ir arī to laksti. Izraujot no dobes, ja nav dzīvnieku, kuriem tos izbarot, pilnīgi žēl mest kompostā! Bezatkritumu dzīvesstila piekritēji un pavārmākslas entuziasti piedāvā risinājumu – izmantot lakstus ne tikai sautējumu un zupu sastāvā, bet arī pagatavot no tiem pesto. Iespējamas gan visēdāju, gan vegānu versijas.

Pārmaiņas restorānu šķīvjos

Pēdējos pāris gados vides jautājumiem sāk pievērsties tie, kam vēl nesen nebija nekādas daļas ne gar klimata pārmaiņām, ne gar bioloģiskās daudzveidības sarukšanu, ne gar atkritumu kalniem sauszemē un zupām okeānā.

Pilns šķīvis, pustukšs vai pavisam tukšs...

Ēdiens ir viens no pamata pīlāriem, kas ļauj cilvēka organismam dzīvot un pilnvērtīgi funkcionēt. Bet vai arī neēšana un uztura ierobežojumi savu reizi un noteiktās devās var nākt veselībai par labu?

Baltic Restaurants Latvia pastiprinās piegādātāju auditēšanu

SIA Baltic Restaurants Latvija (BRL) pastiprinās pārtikas produktu piegādātāju un produkcijas ražotāju auditu, portāls Diena.lv uzzināja uzņēmumā. Turpmāk pārtikas piegādātāju piedāvātie produkti tiks ne tikai pārbaudīti pēc organoleptiskiem kvalitātes rādītājiem, bet tiks arī veiktas sistemātiskas mikrobioloģisko rādītāju pārbaudes, izmantojot sertificētas laboratorijas pakalpojumus.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide