Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Poļu radītā Ziemassvētku reklāma aizkustina miljonus visā pasaulē(2)

Reklāmas galvenais varonis ir kāds vectētiņš, kurš stingri apņēmies iemācīties angļu valodu, lai spētu sazināties ar savu mazmeitu. Youtube.com video skatīts jau vairāk nekā 8 miljonus reižu, un tā emocionālais vēstījums, kā lasāms komentāros, licis nobirdināt asaras pat vissīkstākajiem skatītājiem.

Producents atklāj, kā ārzemju seriālos iekļūst dialogi latviešu valodā(5)

Ik pa laikam dažādos ārzemju televīzijas seriālos parādās varoņu dialogi latviešu valodā vai par latviešiem, un parasti tas notiek, pateicoties kādam latvietim, kurš strādā filmas veidotāju komandā. Viens no viņiem ir arī pasaulē populāru seriālu līdzproducents Artūrs Rūsis, kurš dzimis ASV un dzīvo Losandželosā.

TIEŠRAIDE: Sarunas Prāta kutināšanā par tēmu Doties – pilnveidoties – izdoties

Otrdien, 6. decembrī plkst. 19.00 tiešraidē Diena.lv no kinoteātra Splendid Palace lielās zāles izskanēs četri iedvesmojoši stāsti par tēmu Doties – pilnveidoties – izdoties. Ugunsstaigāšanas instruktors un personības izaugsmes treneris Mārtiņš Vecvanags, gaisa balonu instruktore Inga Ūle, teātra režisors Mihails Gruzdovs un SEB bankas vadītāja Ieva Tetere diskutēs par izvēli doties, vēlmi pilnveidoties, neatlaidību sasniegt arvien labākus rezultātus un par to, vai tam vispār ir kāda jēga.

Putnu barošana ziemā. Konsultē ornitologs Edgars Dzenis(2)

Ziemā putniem grūti atrast barību. Barojot mēs palīdzam putniem pārciest ziemu un sagaidīt pavasari. Sākot putnus barot, tas jādara regulāri, līdz pat pēdējiem sniegiem. Ja putniem ierastajā laikā barotavā nav barības, tie nemeklē to citur, bet gan gaida, līdz ir par vēlu. Ziemā no augu barības pārtiek ne tikai sēklēdāji putni, bet arī daudzas sugas, kas vasarā barojas ar kukaiņiem u. c. dzīvnieku izcelsmes barību.

Credo solists Guntis Veits iecienījis zivis plēsoņas(3)

Vīrišķīgā un sirsnīgā ģitārista un dziedātāja Gunta Veita dzīvē zivis ieņem nozīmīgu vietu. Šoreiz ne par bērnības rosībām, bet par vaļasprieku dzīves briedumu gados, kad galvā jau prāts, bet makā pietiekami daudz līdzekļu, lai varētu atļauties nopietni nodarboties ar to, kas pašam sagādā prieku, kad nevienam nav jāatskaitās par to, kur cilvēks tērē naudu, kurp dodas brīvajā laikā un kad atgriezīsies mājās. Domāju, daudzi piekritīs, ka zivis ir ļoti atbilstošas šādiem vaļasprieka noteikumiem.