Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tik daudz mīlestības mazā rudā lapsiņā © DIENA(2)

Savas mītnes rajonā suņu īpašnieki parasti pazīst visus četrkājainos kompanjonus un viņu saimniekus. Tieši tāpēc stalto vīru ar šeltija šķirnes sunīti ievērojām uzreiz. Pirms trim gadiem abi mūsu pusē nokrita gluži kā no gaisa. Katru dienu rītos un vakaros viņi cītīgi gāja uz Biķernieku mežu, un drīz jau Oļegs Korotkovs ar savu šeltiju Džuļu mūsu saimē kļuva par savējiem. Ierastas un gaidītas tagad ir kopīgas pastaigas pa meža takām, suņu rotaļas un saimnieku garās sarunas. Oļegs atklāti atzīstas: "Nevaru iedomāties, kā es savu mūžu nodzīvoju bez suņa."

Ingvers - sakņaugs veselībai © DIENA(3)

Ingvers ir populārs garšaugs austrumu virtuvē – iecienīts dažādu Āzijas ēdienu pagatavošanā. Latvijā arī tam cienītāju netrūkst, it sevišķi ziemas sezonā. Ārstniecisko īpašību dēļ ingveru lieto tēju pagatavošanai – tas stiprina imunitāti, jo ir bagāts ar fitoncīdus saturošām ēteriskajām eļļām, spēj iznīcināt vīrusu baktērijas, veicina gremošanas procesus.

Lēnām, bet kļūstam apzinīgāki pret vidi © DIENA

Ne viens vien pagājušā gada notikums vides jomā liecina, ka sabiedrība ir kļuvusi informētāka un aktīvāk paudusi savu viedokli. Aktualizēti vairāki dzīvnieku aizsardzības jautājumi un cilvēki apzinās dabas vērtības, tomēr vēl aizvien interešu aizstāvji gaida konkrētākus lēmumus un rīcību no valdības puses, lai notiktu reālas izmaiņas. Par padarīto pērn un paredzamo attīstību šogad Dabas Dienai stāsta biedrības Dzīvnieku brīvība valdes locekle Līva Siliņa un Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis.

Kaķu kolonijas ziemas spelgonī. Kā palīdzēt? © DIENA(12)

Kad termometra stabiņš noslīd krietni vien zem -10 grādiem un sniegs ir pāri potītēm, daudzi no mums priekā berzē rokas, jo brīvdienās varēs doties baudīt ziemas priekus, tomēr ir kādas mazas dvēselītes, kurām ziemas un aukstuma iestāšanās nozīmē izdzīvošanas mākslu. Kā rūpēties par saviem mīluļiem, ir runāts un rakstīts daudz un dikti, tāpēc šoreiz vairāk par murrātājiem, kuriem nav savu cilvēku un silto māju, par bezsaimnieku kaķiem, kuriem jāpaļaujas uz cilvēku žēlsirdību un palīdzību pārdzīvot lielo aukstumu un salu.

Pārtrauks veidot UgunsGrēku(9)

SIA MTG TV Latvia nolēmusi pārtraukt veidot seriālu UgunsGrēks, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā. MTG TV Latvia parstāvji informē, ka seriāla UgunsGrēks fināls gaidāms jaunajā - 17.sezonā, kas sāksies 30.janvārī.

Obama gatavojas atvadu ballei Baltajā namā(6)

ASV prezidents Baraks Obama piektdien - divas nedēļas pirms Donalda Trampa inaugurācijas - Baltajā namā rīkos atvadu balli, kuru apmeklēs daudzas slavenības un Obamas lielākie ziedotāji, liecina laikraksta The Daily Telegraph no neoficiāliem avotiem iegūta informācija.