Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Prieks uz kalna. Kā līdz tam tikt? © DIENA

Ziema Latvijā ir kaprīza dāma – te salst un snieg, te līst un žļerkst. Lai gan pat slēpošanas kalnu saimnieki pie tā sen pieraduši un pārāk rožainas cerības šajā biznesā nelolo, latviešu patika pret kalnu slēpošanu, salīdzinot ar citu līdzīga reljefa un klimata valstu iedzīvotājiem, joprojām ir augsta. Tiesa gan, savu iespaidu atstāj cilvēku skaita kopējais sarukums un ekonomiskās situācijas svārstības, kā arī citu sporta aktivitāšu, piemēram, distanču slēpošanas, popularitāte, sarunā ar Dienu atzīst Siguldas Kaķīškalna līdzīpašnieks Dzintars Lerhis. Viņš tomēr ir pārliecināts, ka kalnu slēpošana ziemā aizvien ir ārpus konkurences kā aktīvās atpūtas veids, kas sniedz gan kustības, dinamiku un adrenalīnu, gan iespēju būt dabā, svaigā gaisā un pavadīt laiku kopā ar ģimeni vai draugiem.

Aptauja: Žagari pienākas Šadurskim un Āboltiņai, bet lielākā dāvana - Vējonim un Ušakovam(36)

Par šogad paveikto no Ziemassvētku vecīša žagarus visvairāk būtu pelnījis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) un Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa (Vienotība), savukārt lielāko dāvanu pelnījis Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), šādu iedzīvotāju viedokli atklāj jaunākā Baltic International Bank Latvijas barometra aptauja.

Šrilankā steidz pabeigt milzu egli, kas pretendēs uz Ginesa rekordu © DIENA(1)

Pamatīgas būvdarbu kavēšanās dēļ Šrilankā laikā nav izdevies realizēt ambiciozu plānu uzbūvēt 100 metrus augstu mākslīgo Ziemassvētku egli. Lai to varētu pagūt iedegt svētkos, nevis vairākas dienas pēc tam, nolemts struktūru saīsināt gandrīz uz pusi. Tomēr, būdama "tikai" 57 metru augsta, egle tāpat visticamāk, oficiāli tiks iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē garākā mākslīgā svētku egle, vēsta britu tabloīds Daily Mail. Tādējādi mākslīgā egle par diviem metriem pārspētu pērn Ķīnas provincē Guidžou uzcelto.

Sirsnīgs video: Jēzus Kristus piedzimšanas stāsts bērnu režijā(3)

"Man nevar būt bērns, esmu tikai pusaudze un neesmu precējusies!" eņģelim Gabriēlam izbijusies teica Marija jeb kāda izdotos filma par Jēzus Kristus piedzimšanu, ja scenārija autori un faktiski arī režisori būtu bērni. To pērn centās noskaidrot ASV Kentuki štata Soutlendas Kristiešu draudze, bērnu stāstīto iedzīvinot asprātīgā īsfilmā, kas liks pasmaidīt arī šogad.

Kā uzvarēt tumsu un garantēt veiksmi? Tautas ticējumi svētku dienām(6)

Senajiem latviešiem ir daudz un dažādu ticējumu, kas saistīti ar Ziemassvētkiem - viens no tiem vēsta, ka svētkos jāēd deviņas reizes, ja vēlas, lai nākamais gads būtu bagātīgs. Senlatvieši, būdami zemkopju tauta, Ziemassvētkus svinēja saskaņā ar saules ritu un saules gada kalendāru. Senajiem latviešiem Ziemassvētki jeb Ziemas svētki ir ziemas saulgrieži, kas šogad notika 21.decembrī.

Viltvārdis, dzejnieks, aģents vai humpalu kustības pionieris? © DIENA(6)

Nav grūti uzminēt, kuras personas portretējumam SestDiena pievērsās 1996. gada 21. decembrī. Protams, pirms 20 gadiem, tāpat kā katru gadu, pirms Ziemassvētkiem par galveno personu medijos kļūst Ziemassvētku vecītis. Tad nu SestDienā Z. Egīls, konstatējis, ka gandrīz visas ziņas par šo ārkārtīgi populāro personu sastāv no tenkām un leģendām, mēģināja noskaidrot, kas šis Z. Vecītis īsti ir.

Piecgadnieks ar YouTube video pelna miljonus © DIENA(2)

Raiens ir parasts piecgadnieks - viņam patīk rotaļāties ar spēļu mašīnām, šļūkt pa slīdkalniņiem un braukt ar velosipēdu. Taču ne gluži katrs pirmsskolas vecuma bērns ar savu vecāku palīdzību ģimenes fondā spēj ienest aptuveni miljonu ASV dolāru ik mēnesi. Pēdējās 18 nedēļas YouTube kanāls Ryan ToysReview ir ASV populārākais un visvairāk skatītais kanāls, kā arī ir šobrīd pasaulē otrs populārākais kanāls, apsteidzot pat tādus jauno mediju milžus kā BuzzFeed.