Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nespļausim

Vecu bandu apvienošanās bums arī Latvijā – divus koncertus Rīgā sniegs kulta grupa Aurora, kas līdz šim nav izdevusi nevienu albumu

Pasaules šovbiznesā vecu, savulaik slavenu un joprojām publikas mīlētu grupu atgriešanās ar koncertiem un jauniem albumiem ir pārbaudīts triks. Visi ir laimīgi – publika dzird no galvas zināmās dziesmas dzīvajā un redz savus sen vai nekad neredzētos elkus kopā, koncertu organizatori labi pārdod biļetes, ierakstu kompānijas no jauna izdod vecos albumus remasterizētās, papildinātās vai vienkārši apaļo jubileju versijās, ko īstenākajiem faniem kolekcijās noteikti vajag, mūziķi atkal jūtas aktuāli, iespējams, pārvar depresiju, ka vētrainā jaunība pagājusi, un ne tikai – klīst baumas, ka viņi par šādu atteikšanos no saviem iepriekš izteiktajiem apgalvojumiem, ka apvienošanās nekad nenotiks, saņem pamatīgas naudas summas. Tā ir noticis ar Pulp, The Stone Roses, Pixies, Sex Pistols, Happy Mondays, My Bloody Valentine, Led Zeppelin… Šo sarakstu varētu turpināt bezgalīgi, pat Guns N’ Roses šogad apvienojusies vecajā sastāvā pēc 23 gadiem. Visi vēl gaida, ka apvienosies The Smiths un Oasis, mazākas cerības lolo ABBA fani.

Latvijā ar šo triku miljonus nenopelnīsi, bet tik un tā sen nespēlējušas grupas apvienojas – 18. jūnijā Virgafest atkal uzstāsies ārtroka grupa Vecās mājas ar Uģi Prauliņu pie sintezatora un mikrofona, maijā savu atgriešanās koncertu Rokkafejnīcā pēc 30 gadiem aizvadījusi grupa Ferrum, kas 80. gados spēlēja heavy metal ar pretpadomju tekstiem un popularitāti izpelnījās ar hitu Dzērvenīte. Laiku pa laikam atkal uzspēlē Dzeltenie pastnieki, K. Remonts, Remix un Jauns mēness. Taču visneticamākā klausītājiem vēl pirms dažiem gadiem likās Auroras apvienošanās – tai neticēja arī grupas līderis – dziedātājs un izcilo tekstu autors Ritvars Dižkačs, kurš kopš 90. gadu sākuma dzīvo Kanādā. Jau pēc notikušajiem koncertiem viņš sapratis, ka šeit ir leģendas statusā. Publika koncertos gatava dziedāt līdzi visas dziesmas, kaut grupai nekad nav iznācis neviens albums – tik vien kā dažas dziesmas visus šos gadus ceļojušas no magnetofona uz magnetofonu līdz interneta ēras sākumam, kad tās jau varēja izplatīties daudz lielākos apjomos, padarot par Auroras faniem arī jaunus klausītājus, kuri grupas darbības laikos astoņdesmitajos un deviņdesmito gadu sākumā vēl nebija pat dzimuši.

Nu albums beidzot top ar vecām un dažām jaunām dziesmām grupas ģitārista un šīs renesanses iniciatora Jāņa Dubava studijā Skan. Lai ierakstu pabeigtu, Ritvars atkal ieradies Latvijā, un tāpēc tiks spēlēti divi koncerti – 2. jūnijā Kalnciema kvartālā un 4. jūnijā Ģertrūdes ielas teātrī. Ir dzirdēti skeptiski viedokļi par šādu atdzimšanu lietderīgumu, taču vecos laikus mēs vairs piedzīvot nevaram un vēl pēc 20 gadiem kodīsim pirkstos, ka neesam paņēmuši visu arī no šiem laikiem. Nespļausim šodienai acīs, jo rīt tā jau būs vēsture. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja