Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Liepājas Mākslas forumā atklās izstādi par demences pacientu pieredzi

Piektdien, 29. septembrī, plkst. 18.00 Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova tiks atklāta jauno mediju mākslinieces, Liepājas Universitātes docentes Annas Priedolas izstāde Piena dienasgrāmatas. Demence statistikā un stāstos, kas, izmantojot piena produktus audiovizuālos mākslas darbos un datu vizualizācijās, stāsta par novecošanu un vientulību, demenci un šo dabisko dzīves procesu rosinātām pārmaiņām ģimenes attiecībās.

Valmieras pilsētvidē notiks māksliniekam Mārim Bišofam veltīta izstāde

7. oktobrī Valmierā tiks atklāta Latvijas Laikmetīgās mākslas centra organizētā izstāde Pretrunu pilns zīmējums ar gaišredzības iezīmēm, kurā astoņi Latvijas mākslinieki reflektē par un mijiedarbojas ar Māra Bišofa daiļradi. Līdz 10. novembrim izstāde būs skatāma Valmieras pilsētvidē – no ēku sienām un jumtiem līdz pat veikalu plauktiem.

Latvijas Nacionālo mākslas muzeju pielāgo visām vajadzībām © DIENA

Rūpējoties par kultūras pieejamību dažādām sabiedrības grupām, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir radījis pielāgotas norišu programmas senioriem, cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem un uztveres grūtībām. Papildus tam ieviesti vairāki risinājumi individuālā muzeja apmeklējuma pieredzes uzlabošanai – informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu kuratore Elza Ēķe.

Foto: Vidzemes tirgū sācies laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit 14

Ceturtdien, 7. septembrī, atklāts laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit 14, ko organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA). Festivāls līdz pat 8. oktobrim notiks vēsturiskajā Vidzemes tirgus Piena paviljonā, un šogad tā ietvaros norisinās divas izstādes – festivāla centrālā izstāde Attāluma draudzības un Mākslinieks ir klātesošs.