Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Mūzika

Notiks dziesmu rakstīšanas nometne RIGaLIVE

Otrdien, 7.novembrī, sākas dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE 9. sesija, informēja Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška.

Foto: Koncertsērijā Personīgi klausītāji piedzīvo baltu etnomūzikas meditāciju

Latviešu etnogrāfiskās kokles virtuoze Laima Jansone un daudzpusīgais lietuviešu multiinstrumentālists Sauļus Petreikis svētdienas pēcpusdienā Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamersērijā Personīgi klausītājiem veltīja programmu Baltu zīmes, informēja koncertzāles pārstāve Anita Lazdeniece-Grīnberga. Skanot latviešu un lietuviešu folkloras motīviem, šūpuļdziesmām un improvizācijām, mūziķi klausītājus veda muzikālā meditācijā.

Chris Noah publicē dziesmas Cik tālu vēl? koncertieraksta video

Chris Noah septembra nogalē laida klajā savu pirmo dziesmu latviešu valodā Cik tālu vēl?, kas guvusi klausītāju atzinību un šobrīd atrodas radio topu augšgalā. Šodien jaunais mūziķis publicē enerģisku dziesmas Cik tālu vēl? live video no pilnībā izpārdotā koncerta kultūrtelpā Tu jau zini kur.

The Sound Poets akustiskās dziesmas skanēs koncerttūrē un jaunā ierakstā

Grupu The Sound Poets no 15. novembra varēs satikt astoņās koncertvietās ar akustisko koncertprogrammu Pie vienas uguns. Lai gan nosaukums tāds pats kā pavasara tūrei, tomēr šī nedaudz atšķirsies ar programmu, kā arī ar to, ka būs iespēja akustiskās versijas paņemt līdzi uz mājām, informēja grupas pārstāvji.

Arēnā Rīga uzstāsies Rammstein balss Tils Lindemans

Arēnā Rīga 30. novembrī ar jaunu šovprogrammu uzstāsies Rammstein grupas balss un frontmens Tils Lindemans. Tas būs pirmais mākslinieka solokoncerts Rīgā starptautiskas koncerttūres ietvaros, informē portāls balticevents.info.

Pasaules lielākajā mūzikas forumā Womex Latviju pārstāv grupa ZeMe

Jau 18. reizi Latvija piedalījās pasaules lielākajā mūzikas forumā Womex, kas līdz 29. oktobrim notika Spānijas pilsētā Akoruņā (A Coruna). Šogad Latvijas Mūzikas informācijas centra (LMIC) organizētais stends bija Baltijas valstu paviljonā, veidojot platformu kopīgām aktivitātēm. Foruma koncertā uzstājās un Latviju pārstāvēja grupa ZeMe – koklētāja Laima Jansone un elektroniskās mūzikas virtuozs DJ Monsta (Uldis Cīrulis).