Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mūzika

Latvijas Nacionālajā bibliotēka tiks atklāta Marisam Jansonam veltīta izstāde

Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu zālē II no 9. decembra līdz nākamā gada 2. februārim būs skatāma diriģenta Marisa Jansona (1943–2019) 80 gadu jubilejai veltīta izstāde Virsotnes. Marisam Jansonam – 80, kurā būs skatāmas norvēģu mākslinieka Hokona Gulvoga (Håkon Gullvåg) gleznas, informēja LNB pārstāve Ieva Gundare.

RTU vīru koris Gaudeamus dosies adventes koncerttūrē uz Austriju

Pēc Grācas Latviešu Kultūras biedrības ielūguma Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris Gaudeamus no 9. līdz 17. decembrim dosies koncerttūrē uz Austrijas pilsētām Vīni, Zalcburgu un Grācu, kur sniegs piecus latviešu kora kultūru reprezentējošus adventes koncertus, informēja RTU vīru kora pārstāvis Andis Ozoliņš.

Festivāla Eiropas Ziemassvētki atklāšanas koncertu diriģēs portugāļu diriģents Dinišs Souza

Festivāls Eiropas Ziemassvētki tiks atklāts 9. decembrī Lielajā ģildē. Atklāšanas koncertā uzstāsies kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris. Pie diriģenta pults būs Eiropas uzlecošā zvaigzne, portugāļu diriģents Dinišs Souza. Programmā - Franča Šūberta Nepabeigtā simfonija, Roberta Šūmaņa Nakts dziesma, Johannesa Brāmsa Liktens dziesma un Jozefa Haidna Simfonija Mibemolmažorā.

Nākamvasar Siguldā uzstāsies čella superzvaigzne Stjepans Hausers

Pašā vasaras briedumā, 10.jūlijā, Siguldas pilsdrupu estrādē kopā ar grupu un orķestri uzstāsies viens no pasaules slavenākajiem čellistiem Stjepans Hausers. Par akadēmiskās mūzikas slikto zēnu dēvētais grupas 2Cellos līdzdibinātājs izziņojis savu ilgi gaidīto soloturneju, kurai dots nosaukums Rebel with a Cello, informēja koncerta rīkotāji.

Latvija kļuvusi par vienu no pasaules prestižākā kormūzikas konkursa Eiropas Grand Prix posmiem

Jūrmalā organizētais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss (International Baltic Sea Choir Competition) izcīnījis iespēju rīkot European Grand Prix for Choral Singing (EGP), kas ir augstākā līmeņa un nozīmīgākais kormūzikas konkurss pasaulē. Latvija turpmāk būs viena no sešām konkursa dalībvalstīm un konkursa posmiem, savukārt European Grand Prix fināla konkurss, kurā uzstājas tikai iepriekšējā gada EGP konkursu uzvarētāji, Jūrmalā notiks 2028. gadā.

Orķestra Rīga ziemas koncertsezona izskanēs ar plašu programmu

Decembris orķestra Rīga kalendārā ir blīvs ar skaistiem svētku notikumiem. Gaidāms koncerts Valkā, Otrajā adventē koncerts Rīgā, kā arī Ziemassvētki ar Andreju Osokinu Rīgā un Ogrē. Savukārt janvārī Orķestris Rīga jaunākajiem klausītājiem atkal piedāvās koncertsarunas par mūziku ar Daumantu Kalniņu, bet februārī svinēs mīlestības svētkus ar aktieri Raimondu Celmu un dziedātāju Aiju Vītoliņu.