Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Bez dūjām cilindrā un pārzāģētas dāmas. Rīgā viesosies jaunās maģijas izrāde A vue no Francijas © DIENA

Rīgas cirka ēkā jaunumi ir optimistiski. "Kopš pagājušā gada notiek atjaunošanas darbi. Pavasarī gaidāmi spāru svētki. Līdz vasarai jāpabeidz darbi, kas saistīti ar energoefektivitāti, arēnas izbūvi un fasādes, kas atgriezīsies pie 1888. gada arhitektoniskā risinājuma, atjaunošanu. Iespējams, jau nākamgad varēs iepazīstināt publiku ar paveikto," stāsta Rīgas cirka komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Leļļu teātris izrādes atsāks spēlēt bez skatītāju vietu ierobežojumiem

Pēc divu gadu pārtraukuma no 1. marta Latvijas Leļļu teātris izrādes atsāks spēlēt pilnās zālēs, bez skatītāju vietu ierobežojumiem un distancēm. To paredz grozījumi epidemioloģiskās drošības noteikumos, kas no nākamā mēneša vairs neprasa nodrošināt brīvas sēdvietas starp mājsaimniecībām, informēja teātra pārstāvji.

Nevis "kaut kad" vai "vēlāk", bet tagad. Komiķis Rūdolfs Kugrēns dodas Latvijas tūrē © DIENA

Kurš gan būtu domājis, ka, lai noorganizētu pasākumu, svarīgas ir ziņas – cik saslimušo dienā, kādus noteikumus izsludina, kādus maina vai vispār atceļ. Tāpat kā visiem, arī komiķim Rūdolfam Kugrēnam divi gadi paskrēja neziņā, smeļoties informāciju, vērojot notikumus. Nu sirds ir pilna, ir sakrājies, ko teikt. Tagad pirmizrāde VEF Kultūras pilī 19. februārī aizgāja "uz urrā", un nu šī izrāde sāk ceļot pa Latviju.

Rīgā pirmo reizi viesosies jaunās maģijas mākslinieki no Francijas

Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī 2. un 3. martā plkst. 20 norisināsies Francijas cirka apvienības 32 Novembre jaunās maģijas izrāde A vue (Viss redzams). Šī ir pirmā reize, kad Latvijā viesosies jaunās maģijas mākslinieki no šī žanra dzimtenes – Francijas, informēja Rīgas cirka Komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Kam bail no Virdžīnijas Vulfas? – Valmieras teātrī jauns iestudējums

Valmieras teātrī 19. februārī savu satikšanos ar skatītājiem piedzīvos Edvarda Olbija luga Ineses Mičules režijā Kam bail no Virdžīnjas Vulfas? ar Elīnu Vāni, Mārtiņu Liepu un jaunajiem aktieriem Ievu Esteri Barkāni un Krišjāni Strodu stāsta centrā, informēja teātra pārstāvji.

Martā Jaunajā Rīgas teātrī gaidāmas trīs pirmizrādes

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) martā gaidāmas trīs pirmizrādes - Gata Šmita iestudējumam Desmit iemeslu apciemot Kauci, Alvja Hermaņa poētiskajam teātra ceļojumam Viss zem Debesīm un Ingas Tropas-Fišeres veidotajai izrādei Ekspedīcija Jāzeps, informēja teātra pārstāvji.

Liepājas teātrī svinēs aktiera Egona Dombrovska jubileju

Marta sākumā skaistu jubileju svinēs viens no Liepājas teātra aktieriem Egons Dombrovskis. Lai nosvinētu dzimšanas dienu kopā ar skatītājiem, teātrī ar viņa piedalīšanos notiks vairākas izrādes gandrīz nedēļas garumā no 2. līdz 5. martam, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.