Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Daugavpils teātrī sadarbībā ar Raimondu Paulu top muzikāla izrāde Paradīze

Daugavpils teātrī sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu top muzikāla izrāde Paradīze pēc mūzikla Dāmu paradīze motīviem, kurā pazīstamas melodijas izskanēs jaunā aranžējumā un stāsts par provinces meitenes likteni Parīzē gūs citu interpretāciju. Pirmizrāde notiks Daugavpils pilsētas svētkos 4. jūnijā, un ir iecerēts, ka pie klavierēm būs pats Maestro.

Noklusētā vēsture. Rakstniecības un mūzikas muzejs stāsta stāstus par maz zināmo © DIENA

"Aiziesim uz Strādnieku teātri!" – ar šādu saukli Rakstniecības un mūzikas muzeja izstāžu zālē Pulka ielā 8 ir atvērta izstāde Krājuma glabāti stāsti. Rīgas Strādnieku teātris (1926– 1934), kas caur izrāžu fotogrāfijām, dekorāciju maketiem, manuskriptiem, atmiņu pierakstiem, piemiņas priekšmetiem un citām vēstures liecībām atjauno priekšstatu par reiz bijušu teātri.

Valmieras Vasaras teātra festivāls šogad veltīts brīvdomības tematikai

Valmieras Vasaras teātra festivālā šogad pirmizrādes piedzīvos seši jaundarbi – lielformāta koncerts, opera, XXI gadsimta absurds, dejas iestudējums, veltījums mājām un mītnēm, kā arī izrāde bērniem. Programmu papildinās trīs darbi no festivāla iepriekšējiem gadiem, kas ieguvuši skatītāju un profesionāļu atzinību

No 21. maija Latvijas Televīzijā Teātris.zip 10. jubilejas raidījumi un izrādes

No 21. maija Latvijas Televīzijā atgriežas Teātris.zip – ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu skatītāji trīs sestdienas pēc kārtas varēs vērot jaunus Latvijas teātru iestudējumus, savukārt "pavasara tūres" noslēgumā – 11. jūnijā – gaidāms īpašais Teātris.zip 10. jubilejas raidījums, informēja LTV pārstāve Anita Jansone.

Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatam izraudzīts Mārtiņš Eihe

Kultūras ministrijas (KM) organizētajā atklātajā konkursā uz VSIA Latvijas Leļļu teātris valdes locekļa amatu 14 pretendentu konkurencē uzvarējis vairākos Latvijas teātros strādājušais režisors, Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras centra teātra Joriks mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Eihe. Darbu Latvijas Leļļu teātra valdē viņš sāks 6. jūnijā

Dailes teātrī būs skatāma Kijivas Drāmas un komēdijas teātra izrāde par kara plosīto Ukrainu

Kijivas Drāmas un komēdijas teātra trupai kara apstākļos izdevies apvienoties, lai uzsāktu viesizrādes Eiropas teātros. Pirmā teātra plānotā viesizrāde Sliktie ceļi par kara plosīto Ukrainu un cilvēku likteņiem notiks Latvijā, Dailes teātrī, 1. jūnijā. Tālāk izrāde dosies uz Viļņu, Klaipēdu, Minheni un plānotas viesizrādes arī Prāgā, kā arī, iespējams, citviet Eiropā, informēja Dailes teātra komunikācijas vadītāja Agnese Vārpiņa.

Iestudējums Koronetes – māksla, mūzika, vārds © DIENA

Trauslajā baiļu un neziņas pilnajā laikā Mūzikas nama Daile jauniestudējums Koronetes vizuāli krāšņajā un saturiski piesātinātajā mūzikas, krāsu un vārda pasaulē palīdzēs rast individuālu mierinājumu satraukumu pilnajā pasaulē, tādējādi dodot vēl vienu artavu kopējā gara lūgšanā par katru no mums un visiem kopā. Pirmizrāde jau šonedēļ, 28. aprīlī, plkst. 19.

Režisore Māra Ķimele Valmierā iestudējusi lugu Vēlā mīla

Rekonstrukcijas laikā Valmieras teātra izrādes notiek tikai Apaļajā zālē. Šobrīd teātris ir apdzīvojis vēl kādu skatuvi – koncertzālē Valmiera. 28. aprīlī koncertzāles telpās gaidāma Aleksandra Ostrovska lugas Vēlā mīla pirmizrāde Māras Ķimeles režijā ar Māru Menniku un Rihardu Jakovelu galvenajās lomās

Valmieras Vasaras teātra festivāls ar jauniestudējumu bērniem viesosies Valmieras novadā

Šī gada maijā un jūnijā Valmieras Vasaras teātra festivāls ar jauniestudējumu bērniem un visai ģimenei Hamoka komūna Sabīnes Alises Ozoliņas režijā viesosies vairākās Valmieras novada pilsētās un pagastos – Rūjienā, Mazsalacā, Strenčos, Burtniekos, Dikļos un Kocēnos. Savukārt tā pirmizrāde festivālā notiks no 4. līdz 7. augustam. Šī būs pirmā reize, kad festivāls paplašina savas robežas un dodas ārpus ierastās norises vietas Valmieras, informēja festivāla pārstāve Lija Lauze.