Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Teātris

Daugavpils teātris sāk jauno sezonu

Ceturtdien, 4. augustā, Daugavpils teātra kolektīvs tikās, lai pēc teātra valdes priekšsēdētāja Oļega Šapošņikova uzrunas un tradicionālās kopbildes sāktu darbu pie 2022./2023. gada sezonas jauniestudējumiem.

Atklāta Valmieras teātra 100. sezona

Lai gan teātra ēka ārēji joprojām atgādina drupas, 3. augustā Valmieras teātra kolektīvs pulcējās pie netālu esošā, režisoram Oļģertam Kroderam veltītā, mākslas objekta Krodera ābele, lai atklātu teātra 100., ko dažādu force major apstākļu dēļ varētu dēvēt par spītības sezonu.

Dailes teātris sāk jauno sezonu

Otrdien, 26. jūlijā, Dailes teātra kolektīvs sanāca kopā, lai svinīgi sāktu jauno, 103. sezonu. Tāpat kā katru gadu, teātrim atsākot darbu, arī šoreiz tapa tradicionālā Dailes kolektīva kopbilde, bet pirms tam teātra vadība – direktors Juris Žagars un teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs – klātesošos informēja par jaunās sezonas redzējumu un radošajām iecerēm.

Vilsonu mājas verandā notiks izrāde Ziemeļnieks

No 11. līdz 17. augustam Talsu novada Upesgrīvā, Vilsonu mājas verandā, notiks pirmizrādes muzikālai dzejas izrādei Ziemeļnieks. Šeit skanēs Jāņa Ziemeļnieka dzeja, Jura Kulakova un Svena Vilsona mūzika trīs Vilsonu izpildījumā. Visu papildinās unikāla foto izstāde.

Dailes teātrī iestudēta komēdija ukraiņu valodā

Dailes teātrī tapis jauns starptautisks projekts, apvienojot Dailes teātri, Kijivas Drāmas un komēdijas teātri, kā arī Londonas Vestendas teātra kompāniju Mischief Theatre. Kijivas Drāmas un komēdijas teātra trupa Rīgā, Dailes teātrī iestudējusi Londonas Vestendā populārās komēdijas The Play That Goes Wrong versiju ar ukraiņu aktieriem un ukraiņu valodā

Cirka festivāls Re Rīga! šovasar notiks Rīgas centrā un Āgenskalnā

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga! no 17. līdz 21. augustam šogad piedāvās aktivitātes divās pilsētas apkaimēs – Sporta ielas kvartālā Rīgas centrā, kā arī Āgenskalnā, Rīgas cirka pagaidu mītnē Zeļļu ielā un arī Āgenskalna tirgus apkārtnē.

Valmieras teātris arī nākamajā sezonā regulāri dosies viesizrādēs

Valmieras teātra ēkas rekonstrukcijas darbi turpināsies arī nākamajā sezonā, līdz ar to turpināsies regulāra viesošanās ar izrādēm Rīgā un citviet Latvijā. Uzsākot jauno sezonu, augustā un septembrī, sešas izrādes gaidāmas Rīgā – Stūra mājā un Dailes teātra Mazajā zālē.

Valmieras teātris noslēdz sezonu

21. jūnijā Valmieras teātra kolektīvs ar iestudējumu Es neesmu klaviernieks noslēdza 2021./2022. gada sezonu, informēja teātra pārstāve Marta Cekule.

Daugavpils teātris noslēdz sezonu

14. jūnijā Daugavpils teātrī notika 2021./2022. gada sezonas noslēguma pasākums, kura laikā kolektīvs ar gandarījumu atskatījās uz paveikto un ieskicēja nākamās sezonas plānus.

Notiks skatuves mākslas tulkojumu antoloģijai veltīta diskusija

Ceturtdien, 16. jūnijā, Ģertrūdes ielas teātra telpās, Ģertrūdes ielā 101a, Rīgā, plkst. 19.00 notiks Skatuves mākslas tulkojumu antoloģijas otrā posma noslēguma diskusija ar teātra nozares profesionāļu dalību, kuru varēs arī vērot tiešsaistē, informēja Latvijas Kultūras akadēmijas sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Aija Melbārde.