Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apslēptās patiesības gaismā, skaņā, kustībā. Rīgā notiek mūsdienu kultūras forums Baltā nakts

Sestdien, 9. septembrī, Rīgā no plkst. 12.00 līdz 2.00 naktī norisināsies mūsdienu kultūras forums Baltā nakts.

Galvaspilsētas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Pļavniekos, Teikā, Brasā, Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā bez maksas varēs baudīt dažādu žanru koncertus, performances, izstādes un dejas ar cirka elementiem, varēs sekot līdzi arī lielformāta murāļa tapšanas procesam Tallinas kvartālā.

Šogad foruma īpašā tēma ir Apslēptās patiesības, jo katra liela patiesība sastāv no daudzām mazām taisnībām, katra ideja – no iedvesmas avotiem vai ietekmēm. Aiz katra mākslas darba slēpjas idejas un tēmas, kas pašas par sevi var būt patstāvīgi darbi. Baltā nakts aicina šīgada darbos un projektos meklēt noslēpumus, zemtekstus, pretrunas – kritiski izvērtēt sabiedrībā un pasaulē aktuālas tēmas.

Jau tradicionāli notiks Skaņu meža Baltā nakts un audiovizuālās koncertprogrammas Videogrāfija koncerti, savukārt jaunus iespaidus varēs gūt grupu Alejas un Kautkaili priekšnesumos, kā arī performancē Putnu disko. Vecrīgu ieskandinās etno diskonakts Rātslaukumā, savukārt jauniešu koris Balsis uzstāsies Rīgas Augšāmcelšanās luterāņu baznīcā Lielajos kapos. VEF Kultūras pilī orķestra Rīga, saksofonu kvarteta Atomos un ārzemju viesmākslinieku izpildījumā skanēs XXI gs. laikmetīgās mūzikas programma.

Dzejas cienītāji aicināti doties uz RISEBA H2O kvartālu, kur dzeja izskanēs kopā ar elektronisko mūziku, teatralizētām performancēm un video. Uz īpašu Baltās nakts programmu aicina arī Latvijas Nacionālā bibliotēka, savukārt apgāds Zvaigzne ABC apmeklētājus sagaidīs ar muzicējošo rakstnieku uzstāšanos.

Īpašs pilsētvides objekts būs šveicieša Etjēna Andrē Krēenbīla veidotā vides instalācija Bing bang 850 Neatkarības laukumā. Tā attēlo mākslinieka sajūtu par Visuma iekustināšanu – Lielo sprādzienu.

Eksistenciāliem jautājumiem pieskārušies arī mākslinieki no projekta Dievišķā ģeometrija. Viņu veidotā gaismas mākslas instalācija, kas būs skatāma Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcas iekštelpās, simbolizē visu lietu vienotību un savstarpējo saistību.

Bērni Kronvalda parkā varēs noskatīties Cēsu Mazā teātra izrādi Figūras, savukārt kinoteātrī Splendid Palace tiks rādīta īsfilmu programma, varēs apmeklēt zīmējumu teātra izrādes vai iesaistīties filmu ieskaņošanas darbnīcā.

Baltajā naktī ar īpaši veidotām izstāžu programmām apmeklētājus gaidīs arī virkne izstāžu zāļu un mākslas galeriju, tostarp Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, mākslas muzejs Rīgas birža un Rīgas mākslas telpa.

Sīkāk – Baltanakts.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja