Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

ASV

Jau 23 NATO valstis atvēl aizsardzībai 2% no IKP © DIENA

Jau 23 no 32 NATO dalībvalstīm pārsniedz deklarēto apņemšanos atvēlēt aizsardzības vajadzībām vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta, uzstājoties ar runu ASV domnīcā Wilson Center paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Masks izbeidz lietu pret OpenAI

Tehnoloģiju magnāts Īlons Masks otrdien izbeidza viņa uzsākto lietu pret mākslīgā intelekta uzņēmumu OpenAI pirms trešdien paredzētas tiesas sēdes.

Atceļ ASV ierobežojumus ieroču piegādēm Azov © DIENA

ASV valdība atcēlusi iepriekš noteiktos ierobežojumus Ukrainas bruņoto spēku Azovas brigādei – vienai no visefektīvākajām un populārākajām karojošajām vienībām, kas īpaši izcēlās kaujās par Mariupoles pilsētas aizstāvēšanu pret Krievijas agresoriem, vēsta Associated Press.

ASV plāno piegādāt Ukrainai vēl vienu sistēmu Patriot

ASV prezidents Džo Baidens plāno padarīt Ukrainai pieejamu vēl vienu pretgaisa aizsardzības sistēmu Patriot, lai atvairītu Krievijas gaisa uzbrukumus, otrdien ziņoja laikraksts New York Tiimes, atsaucoties uz vārdos nenosauktiem ASV valdības avotiem

Baidens sāk starptautisko aktivitāšu mēnesi © DIENA

Ar valsts vizīti Francijā un piedalīšanos sabiedroto karaspēka desantēšanās (D dienas) 80. gadadienas pasākumos ASV prezidents Džo Baidens sācis nozīmīgu starptautisko sanāksmju un tikšanos mēnesi, kas var izrādīties būtisks arī viņa cīņā par Balto namu rudenī.