Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

ASV

Tramps ieradies Milvokos uz republikāņu nacionālo konventu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps svētdien ieradies Viskonsinas štata Milvokos, lai piedalītos republikāņu nacionālajā konventā, kur viņu paredzēts oficiāli izvirzīt par Republikāņu partijas kandidātu novembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

FIB "provizoriski identificējis" šāvēju, kurš ievainoja Trampu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) sestdienas vakarā (svētdien pēc Latvijas laika) paziņoja, ka "provizoriski identificējis" šāvēju, kurš priekšvēlēšanu mītiņā Pensilvānijas štatā ievainoja republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu.

Kalifornijas ugunsgrēku dēļ sākas evakuācija © DIENA

Gandrīz 30 000 cilvēku, kuri dzīvo ASV Kalifornijas štata ziemeļu daļā, saņēmuši brīdinājumus par evakuāciju no saviem mājokļiem. Tas saistīts ar mežu ugunsgrēkiem, kas diemžēl šajā pavalstī vasarās ir diezgan ierasta parādība, raksta ziņu aģentūra AP.

Vācijas amatpersona mudina ASV demokrātus apsvērt Baidena nomaiņu

Vācijas amatpersona, kas koordinē sadarbību ar ASV, piektdien mudinājis Savienoto Valstu demokrātus apsvērt iespēju aizstāt Džo Baidenu ar citu kandidātu prezidenta vēlēšanās, šos spriedumus paužot pēc Baidena vājā snieguma nule notikušajās televīzijas debatēs.

Politico: Bažīgie demokrāti domā par alternatīvu Baidenam

Atsevišķos ASV Demokrātu partijas sektoros jaušama panika pēc prezidenta Džo Baidena neveiksmīgā snieguma nule notikušajās televīzijas debatēs, un daži pat aktīvi apspriež to, kas vēl nesen bija neiedomājams - Baidena nomaiņu ar citu kandidātu, vēsta izdevums "Politico", atsaucoties uz saviem avotiem.

ASV diplomāts: Ķīna Krievijas-Ukrainas karā nav neitrāla

Ķīna Krievijas-Ukrainas karā nav neitrāla, bet faktiski nostājusies Krievijas pusē, nodrošinot tehnoloģijas un uzturot tirdzniecības saites, runājot Ķīnas finanšu centrā Šanhajā, sacīja ASV vēstnieks Ķīnā Nikolass Bērnss.