Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tuvie austrumi

Izraēlas reidā Nāblusas pilsētā trīs nogalinātie © DIENA

Trīs palestīnieši nogalināti un gandrīz 70 ievainoti Jordānas upes Rietumkrasta pilsētā Nāblusā notikušajās sadursmēs ar Izraēlas armijas karavīriem. Izraēlieši veica reidu ar mērķi arestēt par terorismu aizdomās turētu kaujinieku, taču izcēlās apšaude, kas vēlāk pārauga nemieros gan Nāblusas vecpilsētā, gan citos pilsētas rajonos

Baidens sāk vizīti Tuvajos Austrumos

ASV prezidents Džo Baidens trešdien devies uz Izraēlu, iesākot savu vizīti Tuvajos Austrumos, kuras galvenais mērķis ir pārliecināt Persijas līča valstis palielināt naftas ieguves apjomus un normalizēt Izraēlas un Saūda Arābijas attiecības.

Izraēlas raķetes trāpījušas Sīrijas ostā

No Vidusjūras izšautas Izraēlas raķetes otrdien trāpījušas Sīrijas Latākijas ostā, izraisot ugunsgrēku konteineru terminālī, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Afganistānā slēgts 231 medijs, 6400 žurnālistu zaudējuši darbu

Kopš Afganistānā augustā pie varas atgriezusies radikālo islāmistu organizācija Taliban, valstī darbību pārtraucis 231 medijs, bet darbu pazaudējuši 6400 žurnālistu un mediju darbinieku, pavēstīja starptautiskā organizācija Reportieri bez robežām (RSF) un Afganistānas Brīvo žurnālistu asociācija.

ANO brīdina par bada katastrofu Afganistānā © DIENA

ANO pārtikas aģentūras brīdinājušas, ka vairāk nekā puse Afganistānas iedzīvotāju atrodas uz ikdienā nepieciešamās pārtikas pieejamības akūtas krīzes sliekšņa, kas jau šajā ziemā varētu pāraugt katastrofā, vēsta AFP.