Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tuvie austrumi

Ramadāns šogad būs mazāk drūms nekā pērn © DIENA

Vairākās musulmaņu valstīs vakar jau sācies islāmticīgo svētais mēnesis ramadāns, citur tā iestāšanās tiek izsludināta šodien. Salīdzinājumā ar pērno gadu, kad ramadāns bija Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma augstākā viļņa laikā un daudzviet mošejas bija slēgtas, šogad ierobežojumi nav tik stingri. Lai gan viss, protams, atkarīgs no konkrētās valsts vai reģiona epidemioloģiskās situācijas un varasiestāžu lēmumiem.

Irāna sāks izmantot jaunas modernas urāna bagātināšanas centrifūgas

Irāna paziņojusi, ka Natanzas urāna bagātināšanas uzņēmumā sāks izmantot jaunas modernas urāna bagātināšanas centrifūgas, kas ļaus bagātināt urānu ātrāk un lielākā apjomā nekā Irānas pirmās paaudzes iekārtas, ko tai atļauj izmantot 2015.gadā noslēgtā kodolvienošanās ar pasaules lielvarām.

ASV atjauno finanšu palīdzību palestīniešiem

ASV prezidents Džo Baidens atjaunojis Savienoto Valstu finanšu palīdzību palestīniešiem 235 miljonu dolāru (198 miljonu eiro) apjomā, vienlaikus solot īstenot centienus, lai panāktu divu valstu atrisinājumu izraēliešu un palestīniešu konfliktam.

Abass devies uz Vāciju veikt medicīniskās pārbaudes

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass pirmdien devies uz Vāciju, lai veiktu "kārtējo medicīnisko pārbaudi" un tiktos ar kancleri Angelu Merkeli, aģentūrai AFP pavēstījis kāds avots viņa kancelejā.

Irānas prezidents brīdina par vīrusa "ceturto vilni"

Irānas prezidents Hasans Ruhani sestdien brīdināja par koronavīrusa pandēmijas "ceturto vilni", vienlaikus jauno inficēšanās gadījumu skaits pandēmijā smagi cietušajā Tuvo Austrumu valstī dažos reģionos atkal sācis pieaugt.

Sprādzienos Bagdādē vismaz 32 bojāgājušie un 110 ievainotie

Divos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Irākas galvaspilsētā Bagdādē ceturtdien gājuši bojā vismaz 32 cilvēki un vismaz 110 ievainoti, paziņojis Irākas civilās aizsardzības vienības vadītājs ģenerālmajors Kadems Bohans.