Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tuvie austrumi

Pekinas administrācija brīdina par "ārkārtīgi smagu" epidēmisko situāciju(8)

Situācija ar koronavīrusa epidēmiju Ķīnas galvaspilsētā Pekinā ir "ārkārtīgi smaga", otrdien brīdināja Pekinas administrācijas pārstāvis sakariem ar presi Sjui Hedzjaņs, veselības dienestiem galvaspilsētā ziņojot par 27 jauniem Covid-19 gadījumiem, bet varasiestādēm izvēršot vērienīgu izsekošanas un testēšanas programmu.

Ēģipte piedāvā jaunu Lībijas miera plānu

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi sestdien nācis klajā ar jaunu Lībijas miera plānu, kas paredz no pirmdienas ievērot pamieru, kam atbalstu paudis arī Austrumlībijas spēku komandieris Halifs Haftars un Tubrukā bāzētā parlamenta spīkers Aguila Salehs.

Uguns pārtraukšana rada jaunu cerību afgāņiem © DIENA(1)

Ar cerībām vakar Afganistānā tika sagaidīta uguns pārtraukšana uz trim dienām, lai cilvēki varētu nosvinēt Dzīru svētkus (Eid al-Fitr), kas iezīmē svētā mēneša ramadāna beigas. Islāmistu kustības Taliban sestdienas paziņojums par uguns pārtraukšanu daudziem bija negaidīts, jo tieši pēdējo mēnešu laikā bija pieaudzis vardarbīgu sadursmju un uzbrukumu skaits nemierīgajā valstī.

Izraēlas vienotības valdība sāk darbu © DIENA(2)

Pēc vairāk nekā gada un trim parlamenta vēlēšanām Izraēlā ir izveidota valdība, ko no pirmdienas kopīgi vada līdz šim nesamierināmie pretinieki – Benjamins Netanjahu un Benijs Gancs. Premjers Netanjahu sola panākt okupēto palestīniešu teritoriju iekļaušanu Izraēlas valstī.

Separātisti Jemenas dienvidos pasludina pašpārvaldi(2)

Turpinoties problēmām Jemenas valdības un dienvidu separātistu miera līguma izpildes ceļā, separātisti svētdien pasludināja pašpārvaldi valsts dienvidos, kas, domājams, vēl vairāk sarežģīs valdības ilgo bruņoto konfliktu ar ziemeļdaļas šiītu hutiešu nemierniekiem.