Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tuvie austrumi

Beirūtas ostas amatpersonām pieprasa mājas arestu

Beirūtas ostas amatpersonām, kas bija atbildīgas par ostas noliktavā glabāto amonija nitrātu, kas, pēc visa spriežot, otrdien izraisīja nepieredzēti postošu sprādzienu, nosakāms mājas arests, trešdien paziņoja Libānas ministru kabinets.

Afganistānā stājies spēkā trīs dienu pamiers

Islāmistu grupējums Taleban un Afganistānas drošības spēki piektdien sākuši trīs dienu pamieru, daudziem cerot, ka tas beidzot novedīs pie miera sarunām un izbeigs teju divas desmitgades ilgstošo konfliktu.

Mediji: Uz Izraēlas un Libānas robežas notiek kauja(3)

Izraēlas armija uz valsts ziemeļu robežas ar Libānu ir iesaistīta kaujā, kas joprojām turpinās, paziņojusi armija. Arī aģentūras AFP korespondenti, kas atrodas abpus robežai, ziņo, ka dzird sprādzienu troksni.

Izraēlas policija pret protestētājiem vērš ūdens lielgabalus(7)

Jeruzalemes centrā naktī uz piektdienu izraisījušās sadursmes starp policiju un tūkstošiem demonstrantu, kas protestēja pret Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, likumsargiem pret protestētājiem liekot lietā ūdens lielgabalus. 55 protestu dalībnieki aizturēti.

Apgrūtina piekļūšanu Sīrijas bēgļu nometnēm © DIENA(1)

Sestdien Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Drošības padome pēc ilgiem centieniem rast kompromisu piekāpās Krievijas un Ķīnas spiedienam, un turpmāk Sīrijas kara bēgļiem starptautisko humāno palīdzību no Turcijas robežas puses varēs piegādāt tikai caur vienu robežpunktu.