Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tuvie austrumi

Irānā apglabās amerikāņu nonāvēto ģenerāli © DIENA(10)

ASV drona triecienā Irākā pagājušajā piektdienā nogalinātais Irānas ģenerālis Kasems Sulejmani otrdien tiks apglabāts dzimtajā Kermānas pilsētā. Pirmdien Irānas galvaspilsētā Teherānā notika Sulejmani bēru ceremonija, ko vadīja valsts garīgais līderis un faktiskais vadītājs ājatolla Alī Hāmeneji. Sarīkojuma laikā pilsētas ielās izgāja simtiem tūkstošiem cilvēku, kuri skandēja: "Nāvi Amerikai!"

Merkele Maskavā apspriedīs krīzi Tuvajos Austrumos(6)

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien ieradīsies Maskavā, lai ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apspriestu krīzi Tuvajos Austrumos un citus aktuālus jautājumus, pirmdien paziņoja Vācijas valdības preses sekretārs Štefans Zeiberts.

Irānas ģenerāļa nāve var nest pārmaiņas reģionā © DIENA(8)

ASV un Irānas attiecības ir sasniegušas vārīšanās punktu pēc ietekmīgā irāņu ģenerāļa Kasema Sulejmani nonāvēšanas. Viņš vadīja Irānas Revolucionārās gvardes specvienību, kas atbild par islāma republikas militārajām operācijām ārvalstīs, un bija viens no tuvākajiem padomdevējiem Irānas garīgajam līderim un reālajam vadītājam ajatollam Alī Hāmeneji. Ajatolla piedraudēja ASV atriebt Sulejmani nāvi, bet ASV prezidents Donalds Tramps brīdinājis, ka amerikāņi ir gatavi dot triecienu pa objektiem Irānā.

Irānā notiek masu pasākumi Sulejmani piemiņai(4)

ASV triecienā Irākā nogalinātā Irānas ģenerāļa Kasema Sulejmani mirstīgās atliekas svētdien tika nogādātas Irānā, kur Suleimani piemiņas pasākumos piedalījās simtiem tūkstoši cilvēku.

Uzlidojumā karaskolai Tripolē 28 nogalinātie

Nenoskaidrotu ārvalstu lidmašīnu uzlidojumā karaskolai Lībijas galvaspilsētā Tripolē nogalināti 28 un ievainoti 18 cilvēki, svētdien paziņojusi ANO atbalstītā Lībijas valdība Tripolē.

ASV karaspēka bāzē Irākā trāpījušas raķetes(11)

Irākā sestdien divas raķetes trāpījušas Al Baladas gaisa spēku bāzē, kur ir izvietoti ASV karavīri, bet stingri apsargātajā Bagdādes Zaļajā zonā, kur atrodas valdības iestādes un vēstniecības, arī ASV vēstniecība, divi mīnmetēju šāviņi, pavēstīja avoti drošības struktūrās.

NATO aptur Irākas drošības spēku apmācības(6)

Pēc ASV dronu trieciena Bagdādē, kurā tika nogalināti augsta ranga Irānas un Irākas militārie komandieri, NATO apturējusi Irākas drošības spēku apmācības, sestdien pavēstīja alianses pārstāvis sakariem ar presi Dilans Vaits.

Drošības apsvērumu dēļ ASV koalīcija Irākā samazina operācijas(2)

ASV vadītā koalīcija, kas Irākas bruņotajiem spēkiem palīdz cīņā ar džihādistiem, Irākā savas operācijas samazina, dienu pēc tam, kad ASV dronu triecienā Bagdādē tika nogalināti augsta ranga Irānas un Irākas militārie komandieri, ziņu aģentūrai AFP paziņoja ASV aizsardzības amatpersona.