Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tuvie austrumi

ASV pilsoņus aicina nekavējoties pamest Irāku(32)

ASV vēstniecība Bagdādē piektdien pēc Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandiera ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanas ASV raķešu triecienā aicināja ASV pilsoņus nekavējoties pamest Irāku, bažījoties par atmaksu.

Saniknoti protestētāji uzbrūk ASV vēstniecībai Bagdādē(19)

Tūkstošiem saniknotu protestētāju otrdien ieradušies pie ASV vēstniecības Bagdādē, reaģējot uz nesenajiem ASV uzlidojumiem Irānas atbalstītā šiītu paramilitārā grupējuma Hizbollah brigādes mērķiem Irākas rietumos, kuros zaudēja dzīvību vismaz 25 kaujinieki.

Erdogans virza plānu Turcijas karavīru izvietošanai Lībijā(12)

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien paziņoja, ka janvāra sākumā parlamentā gaidāms balsojums par karavīru nosūtīšanu uz Lībiju, lai atbalstītu Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) atzīto valdību cīņā pret feldmaršalam Halifam Haftaram lojālajiem spēkiem.

Demisionē Irākas premjers

Irākas premjerministrs Adels Abdelmahdi piektdien paziņoja par atkāpšanos no amata, un viņa demisija seko pēc īpaši vardarbīgas protestu dienas.

Izraēlai jāmeklē izeja no varas vakuuma © DIENA

Izraēla var ieslīgt vēl dziļāk politiskās neskaidrības purvā pēc tam, kad prokuratūra aizvadītajā nedēļā uzrādīja apsūdzības korupcijā pašreizējam premjerministram Benjaminam Netanjahu, bet viņa vārdabrālim Benjaminam Gancam neizdevās izveidot jaunu valdību. Izraēlā šogad ir notikušas jau divas parlamenta vēlēšanas, pēc kurām nav izdevies izveidot vairākuma valdību, tāpēc ir ļoti ticams, ka izraēlieši drīzumā vēlreiz atgriezīsies pie balsošanas urnām.

Protestos Irākā gājuši bojā septiņi cilvēki(2)

Irākā sadursmēs ar drošības spēkiem galvaspilsētā un citviet valstī gājuši bojā vismaz septiņi protestētāji, svētdien paziņoja anonīmi avoti mediķu aprindās un aculiecinieki.