Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Tuvie austrumi

Irāna sagrābusi britu tankkuģi(30)

Irānas Revolucionārā gvarde sagrābusi britu tankkuģi Stena Impero un šobrīd tas dodas ziemeļu virzienā uz Irānas krastu, piektdien paziņojis kuģa īpašnieks Stena Bulk un uzņēmums Northern Marine Management.

ASV aicina veidot militāru koalīciju pie Irānas krastiem © DIENA(10)

ASV vēlas izveidot valstu koalīciju, lai garantētu kuģošanas drošību stratēģiski svarīgajos Hormuza un Babelmandeba jūras šaurumos laikā, kad aizvien pieaug saspīlējums Vašingtonas un Teherānas attiecībās, paziņojis ASV bruņoto spēku apvienotā ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Džozefs Danfords.

Boeing zaudē vēl vienu klientu - Saūda Arābijas Flyadeal

Saūda Arābijas zemo cenu lidsabiedrība Flyadeal pirmdien paziņojusi, ka pasūta 30 lidmašīnas Airbus, atsakoties no līguma par sešiem miljardiem dolāru iegādāties lidmašīnas Boeing 737 MAX, kuru lidojumi pēc divām katastrofām šobrīd apturēti visā pasaulē.

Stambulā cīnīsies pret uzrakstiem arābu valodā(5)

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā varasiestādes sākušas cīņu pret daudzajiem uzrakstiem arābu valodā, kas redzami veikalos, restorānos un kafejnīcās tajos pilsētas rajonos, kuros dzīvo daudz sīriešu imigrantu.

Irāna vairs neievēros urāna bagātināšanas pakāpes ierobežojumu(10)

Irāna no svētdienas palielinās savu urāna bagātināšanas līmeni, trešdien paziņoja valsts prezidents Hasans Ruhani. Šāda rīcība ir otrais posms, Irānai atkāpjoties no starptautiskās kodolvienošanās. 2015. gadā Irānas un pasaules lielvaru noslēgtā kodolvienošanās paredzēja, ka Irāna drīkst uzglabāt ne vairāk kā 300 kilogramus urāna, kas bagātināts līdz 3,67%. Šāds līmenis ir pietiekams civiliem mērķiem - elektrības ražošanai un medicīniskai izpētei -, bet nepietiekams kodolbumbas izgatavošanai. Valdības sēdē trešdien Ruhani paziņoja, ka valsts sāks pārsniegt šo līmeni.