Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mēness kalendārs dārzkopim

Mēness kalendārs dārzkopim novembra sākumam:

Sakņu dārzeņu kopšana

3. un 4. novembrī novāciet topinambūrus, kas vēl uz lauka. Ja vēlaties, varat kādu daļu atstāt augsnē kā sēklu nākamajam pavasarim. Maurlokus nogrieziet, bet sīpoliņus atstājiet zemē, tie zaļos atkal nākamgad. Novāciet lapas un augu atliekas, kas sakrituši uz ziemas ķiploku stādījumiem. 
 

Lapu dārzeņu kopšana

7. un 8. novembrī izrociet selerijas un pētersīļus, kuru laksti zaļi un spēcīgi, un pārstādiet puķpodiņos telpā. Būs svaigi garšaugi ziemas zupai! Arī rozmarīns mūsu ziemas nevarēs pārciest, pat ja tiks piesegts, tāpēc jārok ārā un jānes ziemot istabā. Ja iespējams, pārstādiet to palielā māla podā un novietojiet vēsā telpā. Neaizmirstiet par laistīšanu! Kad pavasarī būs iesilusi zeme, varēsiet to nest atkal ārā un ierakt dobītē.

Ja sals vēl nav nokodis, ir laiks nogriezt pēdējās skābenes un kalē kāpostus. Tie gan pacieš pat sniegu, taču vienubrīd tomēr aiziet bojā.
 

Augļu koku un ogulāju kopšana

1. un 2. novembrī novāciet citronliānu auglīšus, neaizmirsties par apgriešanu, ja tāda vajadzīga. Augļu kokiem un ogulājiem zaru vainagus izgriezt gan labāk pavasarī, bet šajās dienās, ja vēl ir lapas, varat atzīmēt, kuri zari jāgriež, lai pavasarī vieglāk atpazīt. Izņēmums ir, ja kokam ir zari, kas pilni ar kaitēkļiem un bojātiem augļiem, – tos labāk likvidēt jau tagad.
 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

5. un 6. novembrī izgrieziet nokaltušās augu daļas ziemcietēm. Atstājiet aptuveni 8–10 centimetrus no zemes. Augus, kuru lapas ir zaļas visu gadu, arī ziemā, nenogriež.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pavasara skrējienā: bez spriedzes un ar prieku

Parkos, dabas takās un ielās aizvien vairāk dažādu paaudžu cilvēki skrien! Arī iespēja pierādīt savu varēšanu garajā skrējienā – maratonā – aizrauj aizvien vairāk, un ne mazums ir arī tādu, kuri skri...

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits