Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mēness kalendārs dārzkopim: 20. - 26. aprīlis

Mēness kalendārs dārzkopim: 20. - 26. aprīlis

Lapu dārzeņu kopšana

20. aprīlī dārzā varat sēt skābenes, sīkloku sīpoliņus, spinātus, rukolu, arī dilles – ja laikapstākļi atļauj. Drošības pēc turiet gatavībā agroplēvi, lai pārklātu dobes un pasargātu no salnām! Šajā dienā ir labvēlīgs laiks arī zāliena kopšanai un atjaunošanai.

Augļu koku un ogulāju kopšana

No 20. līdz 22. aprīlim vēl var turpināt veidot augļu koku un krūmu vainagus, izgriezt nokaltušos, bojātos zarus, apkopt bojātās vietas. Ir īstais laiks arī aprūpēt zemeņu stādījumus – jānovāc vecās lapas, jāizgriež stīgas. Atsākoties augšanai, zemenes jāmēslo. Izmēģiniet granulētus fermentētos vistu mēslus – tā ir viegli pieejama, ekonomiska un iedarbīga mēslošanas metode. Izkaisiet granulas ap zemeņu ceriem, ievērojot ražotāja noteikto daudzumu. Lai raža ienāktos agrāk un lai pasargātu no salnām, zemeņu dobes var jau tagad pārsegt ar agrotīklu. Jāmēslo arī augļu koki. Varat sēt zirņus un gurķus dēstu audzēšanai, lai tos maijā izstādītu neapkurināmā siltumnīcā vai uz lauka. 

Sakņu dārzeņu kopšana

No 22. līdz 25. aprīlim varat sēt redīsus neapkurināmā siltumnīcā, bet aukstumizturīgākās šķirnes arī zem klajas debess. Sēt var arī burkānus un agro šķirņu bietes. Ja laiks ir silts un augsne pietiekami iesilusi, aprīļa beigās var sākt stādīt arī agros kartupeļus. Sēt var arī sakņu pētersīļus, melnsaknes, pastinakus.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

25. un 26. aprīlī turpiniet sēt vai izpiķēt, ja jau sasētas, vasarā ziedošās puķes, apkopiet, mēslojiet rozes un citus daudzgadīgos krāšņumaugus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits