Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aicina svētku laikā parūpēties par četrkājainajiem draugiem

Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme Līči aicina svētku laikā parūpēties par saviem četrkājainiem draugiem. Biedrība Dzīvnieku pansija Ulubele, kas apsaimnieko patversmi, atgādina, ka gadumijas uguņošanas ļoti biedē mājdzīvniekus. Patversmes darbinieki novērojuši, ka uguņošana pārbiedē dzīvniekus, un tāpēc pēc svētkiem patversmes ir pārpildītas ar izmisušiem un apjukušiem ģimeņu četrkājainajiem mīluļiem.

Patversmes darbinieki aicina parūpēties, lai dzīvniekiem būtu kakla siksniņas, kurās ir kontaktinformācija. Tas ļaus noklīšanas gadījumā ātrās atrast pazudušo mīluli.

Tāpat dzīvnieku īpašnieki tiek aicināti ar kritisku aci apskatīt savas mājas žogus un laikus aizlāpīt caurumus, lai pa tiem nevarētu izbēgt no uguņošanas trokšņa pārbaidītie dzīvnieki. Svētku laikā mājdzīvniekus nedrīkst atstāt bez pieskatīšanas, ir iespēja arī izmantot dzīvnieku viesnīcu pakalpojumus.

Ja tomēr gadās nelaime un dzīvnieks noklīst, noteikti meklējiet savu pazudušo draugu - apzvaniet patversmes, lieciet sludinājumus, meklējiet vietā, kur dzīvnieks pazudis. Galvenais, nezaudējiet cerību, turpiniet meklējumus, līdz atrodiet viens otru!

Rīgas dzīvnieku patversmē pašlaik uzturas ap 140 suņu un 50 kaķu, kuri ļoti cer iegūt sev mājas un atbildīgus saimniekus vēl šogad. Apsveriet iespēju savā ģimenē uzņemt kādu suni vai kaķi, kas tik ļoti ilgojas pēc mīlestības un sirds siltuma - brīvdienas ir īstais brīdis šādu atbildīgu soli spert, jo, esot mājās, jūs varēsiet vairāk uzmanības pievērst dzīvnieka uzņemšanai un adaptācijai jaunajā vidē, kas pēc tam noteikti atmaksāsies neizmērojamā uzticībā un abpusējā mīlestībā. Taču lēmumu pieņemiet atbildīgi - atceroties, ka nedz suns, nedz kaķis nav svētku dāvana, kuru tad, kad tā apnikusi, var nolikt plauktiņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko