Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Tapusi Rūdolfa Minga pirmā lielā filma

Nupat nedēļas nogalē pirmizrādi piedzīvojusi deviņpadsmitgadīgā Rūdolfa Miķelsona pirmā pilnmetrāžas filma Ļaunuma atspulgs. Rūdolfs ir 12. klases skolnieks un ir gan filmas režisors, gan scenārija autors, operators un montāžas režisors, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Pēc filmas Ļaunuma atspulgs scenārija jau tapusi un tiek izrādīta teātra izrāde Minga rēgi. Arī filmas centrā darbojas astoņi jaunieši. Kad ballītē Rinalds dzērumā nosit savu biedru Ināru un atsakās atbildēt par sekām, visiem mainās tik ierastais dzīves ritms. Rinalda draugs Dāvis, kļuvis par līdzzinātāju, nolemj paslēpt Ināra ķermeni. Baumas sāk izplatīties aizvien tālāk, aug spriedze, kas noved līdz kulminācijai - brīdim, kad jaunieši saprot, ka izejas no situācijas nav. Rūdolfs stāsta, ka filmas oficiālais budžets bijusi apaļa nulle, "tomēr varu atzīt, ka strādāšana minimālisma apstākļos man ir devusi daudz straujāku izaugsmi, jo esmu gājis grūtāko ceļu". Rūdolfs arī norāda, ka ar filmas sižetu vēlējies aktualizēt jauniešu attiecības, jo savulaik pats cietis no vienaudžu sliktās attieksmes. "Nevaru gan teikt, ka man tā bija un ir liela psiholoģiskā trauma, bet vēlējos parādīt, kas mēdz notikt jauniešu vidū," jaunais režisors saka.

Kinolentē lomās nebūs iespējams redzēt nevienu profesionālu aktieri, tās Rūdolfs uzticējis neprofesionāliem aktieriem. 

Rūdolfs stāsta, ka ir gatavs uzklausīt arī kritiku par filmu. Esot pat labi, ja tāda būs, galvenais, lai neviens nepaliek vienaldzīgs.

Plašāk lasiet pirmdienas, 13.janvāra, laikraksta Diena 24.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko