Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kā sačakarēt suni

Pirms gada vasarā Biķernieku meža takās sastapu gados vecāku kungu ar labradora kucēnu Mario. Bērni esot uzdāvinājuši, lai, viens dzīvodams, viņš neskumtu. Vīrs turēja kucēnu īsā saitē, nekad neļāva kucēnam rotaļāties ar citiem suņiem. Mario neko citu nedzirdēja kā tikai – "blakus" un "mierā"!

Pagājis gads. Vecais vīrs ar Mario joprojām staigā pa mežu. Labradors joprojām tikai īsā saitē. Suns tramīgs, rūc uz garāmgājējiem un var redzēt – paniski baidās no saimnieka. Foršā suņa raksturs un psihe ir sačakarēti.

Pirms pāris dienām veco vīru atkal sastopu mežā. Viņš palepojas – esot iegādājies elektrošoka kaklasiksnu ar pulti. Ja Mario ries vai mēģinās skriet pakaļ velosipēdistiem, saņems noteiktas intensitātes statiskās strāvas triecienu un klausīs bez ierunām! 

Labradoram tas ir nonsenss!

Skaidri redzams, ka tam vīram nav ne jausmas par dzīvnieka fizioloģiju un psiholoģiju, par specifisko ierīci, kas, nesaprātīgi rīkojoties, neatgriezeniski traumē suni un padara to par bezdomu agresīvu būtni. Tā vīra varaskāre un vēlēšanās valdīt vismaz pār kādu ir neaprakstāma. 

Jāpiebilst, ka Vācijā, Skandināvijā un dažās citās Eiropas valstīs šādas kaklasiksnas iegādei nepieciešama īpaša atļauja, tās izmanto tikai darba šķirnes suņiem. Vecajam kungam par to nav nekādas daļas. Mans suns, kā gribu, tā daru!

Top komentāri

Re
R
Vai viņam ar likumu to suni nevar atsavināt?
balss no citām Eiropas valstīm
b
Vācijā, piemēram, teorētiski ir vajadzīga suņa turētāja apliecība, lai varētu suni normāli izvest ārā. To iegūt ir apmēram tikpat viegli/grūti vai dārgi/lēti kā autovadītāja apliecību - ir kursi, ir nodarbības, ir eksāmeni, ir instrukcijas par krimināllikuma pantiem, ja suni tur bezatbildīgi vai suns kādu apdraud. Ja šādas apliecības nav, sunim jābūt 2m pavadā. Arī parkā, arī mežā, izņēmums ir nožogoti suņu rotaļu laukumi. Vācijā agresīvu šķirņu suņiem sabiedrībā jābūt ar uzpurni. Nevienu neinteresē, cik konkrētais eksemplārs miermīlīgs. Visi dogi, roti, stafi tikai ar uzpurņiem. Minētas siksnas ar impulsiem ir brīvi nopērkamas zooveikalos.
balss no citām Eiropas valstīm
b
Vācijā, Skandināvijā un citās Eiropas valstīs ir ļoti bargi sodi par ekskrementu nesavākšanu aiz suņa, par to, ka suns rej un traucē līdzcilvēkus, ja uzbrūk cilvēkiem vai citiem dzīvniekiem suni konfiscē un visbiežāk iznīcina + saimnieks praktiski visu mūžu maksā cietušajam + aizliegums turēt suni. Nelegālu, nereģistrētu suņu turēšana vispār nav iespējama. Nodokļi nav pāris eiro. Piemēram, Berlīnē par vienu suni 120 eiro, ja vairāki, par katru nākamo 180. Nodokļu nenomaksāšana nav iespējama.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko