Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Siltais dzērveņu un čili morss

Organisma atslodzes dienai Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis aicina pagatavot silto dzērveņu un čili morsu.

Pagatavošana:

1. Uzvāri ūdeni.

2. Saspied svaigās dzērvenes ar cukuru.

3. Pievieno ūdenim aso čili, smaržīgos piparus, kardamonu, žāvētas dzērvenes un

tikko saspiestās svaigās dzērvenes ar cukuru. Tvaicē ūdeni līdz dzērvenes izjūk.

4. Nevāri uz straujas uguns, jo tad dzēriens nebūs dzidrs

5. Izkās morsu caur sietu un pagaršo.

6. Ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru vai dzērvenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Svaigas dzērvenes – 200 g, Žāvētas dzērvenes – 100 g, Asais čili – 1/6 gab., Smaržīgie pipari – 5 gab., Ūdens – 2 l, Kardamons – 3 sēklas, Cukurs – 3 ēdamk.

Padoms:

Šis gardais morss garšo lieliski gan silts, gan jau atdzisis. Atceries, ka šādu morsu vari gatavot arī no saldētām ogām, piemēram, avenēm vai zemenēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko