Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jau deviņpadsmito gadu Jūrmala pulcēs pasaules baleta zvaigznes

Sestdien, 4. augustā, Dzintaru koncertzālē norisināsies jau 19. Starptautiskais baleta festivāls _Baleta zvaigznes Jūrmalā, kurā šogad viesosies baleta izcilības no Vācijas, Šveices un Horvātijas baleta trupām, pārstāvot Koreju, Meksiku, Itāliju, Ukrainu, Spāniju, Baltkrieviju un Austrāliju.

Festivāla viesu vidū būs Štutgartes Baleta teātra vadošā soliste Hjodžuna Kana (Hyo-Jung Kang) (Koreja), kura dejos pārī ar solistu Marti Fernandesu Paišu (Martí Fernández Paixà) no Katalonijas. H. Kana apguvusi baletu Seulā un Kirova baleta akadēmijā Vašingtonā. Marti Fernandess Paiša baleta izglītību ieguva Katalonijas pilsētā Reusā (Reus) un Džona Kranko (John Cranko) baleta skolā Štutgartē, kuru absolvēja 2014. gadā. Viņu izpildījumā baudīsim Marko Gekes darbu Ugunsputna pas de deux un britu horeogrāfa Duglasa Lī (Douglas Lee) duetu Arkādija, ko kritiķi raksturo kā izsmalcinātu ķermeņa skulptūru deju iztēlotā idilliskā vietā.

Īpaši viesi Jūrmalā būs arī divi itāļu dejotāji no Ženēvas Lielā teātra – Simone Repele (Simone Repele) un Saša Riva (Sasha Riva). Jūrmalā redzēsim S. Rivas horeogrāfiju duetā Tabula Rasa un populārās slovāku horeogrāfes Natalijas Horečnas (Natalia Horečna) divdeju For Terry. Abi dejotāji mācījušies Džona Noimaijera baletskolā Hamburgā. Saša Riva izglītību papildinājis arī intensīvajos vasaras kursos Nīderlandes Dejas teātrī. 

Skatītājus priecēs arī intriģējošs pāris no Horvātijas Nacionālā teātra baleta trupas Splitā. Ķīniešu izcelsmes austrālietis Ārons Koks (Aaron Kok) dejos duetā ar ukrainieti Evu Karpilovsku (Eva Karpilovska). Ārons Koks pēc baleta studijām Sidnejā studējis arī Amsterdamas Mākslu universitātē, savukārt Eva Karpilovska pēc baletskolas absolvēšanas un, jau strādājot Horvātijas Nacionālā teātra baleta trupā, ieguvusi pedagoga un horeogrāfa kvalifikāciju Kijevā.

Jūrmalā gaidāma arī tuvāku kaimiņu – Baltkrievijas baleta – pārstāves Jekaterinas Oleinikas (Ekaterina Oleynik) viesošanās, kura dejos pārī ar Latvijas Nacionālā baleta solistu Avetiku Karapetjanu.

Vēl viena festivāla tradīcija ir tikšanās ar iemīļotajiem pašmāju māksliniekiem no Latvijas Nacionālās Operas un Baleta ar atskatu uz sezonas spilgtākajiem darbiem. Dzintaros dejos Latvijas Nacionālā baleta solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Marija Burceva, Antons Freimans, Kārlis Cīrulis, Ieva Rācene, Anna Ruske, Alise Tomkoviča, Andris Pudāns un Germans Ševčenko, izpildot fragmentus no iestudējumiem Antonija#Silmači un Diana un Akteons, kā arī citus priekšnesumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja