Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā norisināsies portugāļu modernā baleta kompānijas Quorum Ballet izrāde Romeo un Džuljeta

27. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla turpinājumā 21.oktobrī plkst. 19 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors un 24.oktobrī plkst. 19 VEF Kultūras pilī ar izrādi Romeo un Džuljeta viesosies modernā baleta kompānija Quorum Ballet (Portugāle).

Izrādes Romeo un Džuljeta sižets ieved īstas, kaislīgas mīlestības pasaulē, kuru nekas un neviens nevar iznīcināt. Tāda mīlestība, kas ir akla, tāda mīlestība, kas ir tik spēcīga, ka to nespētu pārvarēt pat nāve.

Iestudējuma ideja radās no vēlmes turpināt darbu pie lielu klasisko darbu atklāšanas no jauna, kā piemēram, horeogrāfa Daniela Kardoso Gulbju ezera un Pavasara rituāla interpretācijas, saistot tos ar šodienas dzīvi un mūsdienu sabiedrību. Horeogrāfs Daniels Kardoso ir uzņēmies izaicinājumu radīt jaunu baletu, ko ir iedvesmojusi Viljama Šekspīra luga Romeo un Džuljeta.

Romeo un Džuljeta ir mākslas darbs, kuru lielākā daļa pasaules kultūru atzīst par labāko no visiem mīlas stāstiem, un Daniela Kardoso horeogrāfijas un Sergeja Prokofjeva mūzikas mērķis ir mudināt skatītājus uzdot sev būtiskus jautājumus par to, kas ir dārgākais mūsu dzīvē un par ko mēs bieži aizmirstam... par mīlestību.

Quorum Ballet ir laikmetīgā baleta kompānija, ko 2005. gadā dibināja tās mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs un dejotājs Daniels Kardoso, 2007. gada oktobrī tika atvērta ari Quorum akadēmija, kurā notiek dejas nodarbības bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Pēc 15 darbības gadiem Quorum Ballet ik gadu uzstājas vidēji 65 izrādēs no Portugāles ziemeļiem līdz dienvidiem; tā ir devusies viesizrādēs, uzstājoties Dānijā, ASV, Polijā, Singapūrā, Makao, Ķīnā, Kiprā, Serbijā, Ekvadorā, Holandē, Taizemē, Alžīrijā, Spānijā, Vācijā, Šveicē, Rumānijā un Somijā.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija par festivālu: www.ballet-festival.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja