Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vecāķu pludmalē izrādīs dejas izradi No zobena saule lēca

Par godu Latvijas valsts simtgadei 24. un 25. augustā jūras krastā, Vecāķu pludmalē notiks dejas izrādes No zobena saule lēca uzvedums, informēja pasākuma pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

No zobena saule lēca ir grandioza dejas izrāde, kuras pirmizrāde lielā formāta (pirms tam bija maza izrāde 2009) notika 2010.gadā un pēc skatītāju pieprasījuma uzvedums tika atkārtots 2013. un 2016.gadā. Mītisko un senatnīgo baltu cilts tradīciju stāstu izdejo vairāk nekākā 1000 dejotāju no visas Latvijas.

"Zinot skatītāju vēlmi atkal un atkal no jauna izdzīvot šo dejas stāstu, šogad, Latvijas valsts simtgadē, nolēmām radīt pavisam nebijušu konceptu, kas dos papildus emocionālu pārdzīvojumu un pozitīvas sajūtas ne tikai skatītājiem, bet visiem uzveduma dalībniekiem. Tik vērienīga izrāde pašā jūras krastā ir vēl nebijis notikums un tā būs visu mūsu dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem šajā jubilejas gadā." stāsta Edžus Arums izrādes No zobena saule lēca producents. 

Dejas izrāde No zobena saule lēca ir stāsts par seno baltu dzīvi, kuru dalībnieki parāda dejā, mūzikā, rituālos un scenogrāfijas simbolos, radīta kā kultūras vērtība atspoguļojot mūsu senču viedo dzīvesziņu. Izrādes sižetiskā līnija ļauj iepazīt baltu dzīves gājumu, ikdienu, būtiskākos ritus, piemēram, dzimšanu, kristības, kāzas. Izrāde ir par cilvēka likteni - spēju to pieņemt. Tā mēģina izprast un atspoguļot cilvēka iekšējās sajūtas un izpausmes kara priekšnojautās un realitātē. Stāsts ir ar laimīgām beigām, taču tas aizskar tādas tēmas kā drosme, izvēle, zaudējums.

Uzvedumu veido pieredzējusi radošā komanda: režisors - Uģis Brikmanis, horeogrāfs - Agris Daņiļevičs, mūzika - bungu un dūdu grupa Auļi, muzikālais vadītājs - Kaspars Bārbals. Uzvedumā piedalīsies vairāk nekā 40 dažādu paaudžu Latvijas deju kolektīvi, etnomūziķi - Kristīne Ādmine, Liene Brence, Lauma Bērza,Sandra Budeviča un citi. Tērpu autores - Evija Dāboliņa un Kristīne Korečko.

2018.gada izrāde topa ar Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra atbalstu un ir iekļauta Latvijas valsts simtgades programmā. 

Biļetes varēs iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv no 15.maija plkst. 15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja