Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aplikācijas foto entuziastiem

Kādreiz cīnījāmies ar fotogrāfiju kalniem albumos un kastēs, tagad ir jāmēģina tikt galā ar digitālo bilžu plūsmu

Laikā, kad digitālās fotogrāfijas ēra vēl nebija sākusies, ar kadriem nešķiedāmies, iemūžinot katru savu ēdienreizi vai pieturvietu. Taču pēc filmiņu attīstīšanas radās problēma – albumu kalni, piepildītas kurpju kastes un atvilktnes. Mūsdienās šī problēma nekur nav pazudusi, bet kļuvusi vēl aktuālāka, tāpēc grūti iedomāties savu dzīvi bez foto pārlūkošanas servisa vai aplikācijas.

500px *****

Sākotnēji tikai iPad lietotājiem pieejamā un strauju popularitāti piedzīvojusī sociālā foto pārlūkošanas aplikācija 500px nu jau kādu laiku pieejama arī pārējiem iOS, kā arī Android lietotājiem. Aplikācijas pamatuzdevums – ļaut izpausties, pievienojot savus portfolio, gan arī fotoamatieriem komunicēt ar saviem iecienītākajiem māksliniekiem.

Centrālais elements ir siena, kurā pieejami visi lietotāja atlasīto fotogrāfu jaunākie darbi. Fotoattēlus iespējams ērti atlasīt pēc tematiskām kategorijām un meklējot konkrētus atslēgas vārdus. Viena no fotogrāfiem draudzīgākajām lietotnes funkcijām ir Market jeb fotoveikals, kas ļauj katram nedaudz piepelnīties, pārdodot savus darbus. Aplikāciju var sākt lietot, pierakstoties tajā ar sociālo mediju Facebook, Twitter vai Google+ lietotāja vārdu vai arī izmantojot īpaši 500px izveidotu lietotāju. Pēc pierakstīšanās aplikācija jums piedāvās sekot draugiem, kas jau to izmanto, kā arī pievienot sekojamo sarakstā draugus no citiem sociālo mediju profiliem.

Kopumā aplikācija apvieno visus nepieciešamos rīkus, turklāt par baltu velti.

Glimmr *** 

Glimmr ir populārā vizuālā sociālā tīkla Flickr aplikācija viedtālruņiem un planšetdatoriem. Par nožēlu aplikācijas izstrādātājiem tā vēl aizvien nav pamanījusies kļūt par meinstrīma produktu.

Aplikācijas pamatuzdevums ir radīt ātru un ērtu veidu, kā lietotājiem pārlūkot savu izvēlēto kontaktu un grupu pievienotos fotoattēlus. Glimmr piedāvā vairākas pierakstīšanās iespējas, taču tās grūti nosaukt par ātrām vai ērtām – tiek piedāvāts autorizēties ar Facebook, Google vienoto kontu vai Flickr kontu. Izvēloties pirmās izvēles, turpmākās 15 minūtes pavadīsiet, atkārtoti ievadot savu e-pastu un paroli, kā arī lēkājot no e-pasta uz pārlūku un atpakaļ uz Glimmr. Tiesa, ja nevēlaties autorizēties, aplikācija ir gatava darbam un ļauj pārlūkot attēlus ar teicamu ielādes ātrumu. Viena no pozitīvākajām aplikācijas funkcijām ir attēlu saglabāšana vēlākai aplūkošanai.

Diemžēl jāsaka, ka, tāpat kā pats Flickr, arī šī aplikācija vairs nespēj sacensties ar nišas jaunpienācējiem. Taču jācer, ka vēl neesam piedzīvojuši nedz Flickr, nedz Glimmr galu, jo šai kombinācijai ir potenciāls.

QuickPic ***** 

Atšķirībā no iepriekš apskatītajām aplikācijām QuickPic ir kas tāds, ko novērtēs katrs entuziasts, kura ikdienas galvenais rīks ir viedtālruņa fotokamera. Aplikācija ir jauns un ērts veids, kā caurlūkot uzņemtos un ierīcē saglabātos fotoattēlus ātri un ērti – pretēji tam, kā tas notiek ar noklusējuma galeriju aplikācijām.

Vēl bez fantastiskā attēlu ielādes un atainošanas ātruma, kas noder, ja attēlu nepieciešams sameklēt un nosūtīt pēc iespējas ātrāk, aplikācija aprīkota arī ar vairākām papildfunkcijām – viena no tām ir iespēja aizsargāt dažādas attēlu direktorijas ar paroli, nodrošinoties, ka tām nepiekļūs neviens, kam to saturu nevajadzētu redzēt. Aplikācijā iespējams norādīt arī atainojamo failu formātu, piemēram, ja vēlaties caurlūkot tikai video vai foto. Viena no nenoliedzami vērtīgākajām funkcijām ir Explorer, kas sarakstā papildus saturam ataino arī direktorijas un ļauj attēlus ne vien ērti pārkārtot, bet arī tos atrast.

QuickPic ir teicama aplikācija, kas ietaupīs gan laiku, gan nervus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja