Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aplikācijas prāta nodarbināšanai

Prāta spēles viedtālruņu un planšetdatoru aplikāciju lietotājiem

Prāta spēlēm vienmēr bijusi nozīmīga vieta viedtālruņu un planšetdatoru aplikāciju lejupielādes servisos. Grūti iedomāties kādu no aplikāciju gada topiem, kurā nebūtu iekļuvusi kāda puzle vai atjautības uzdevumu lietotne. Vēl grūtāk mūsdienās iedomāties kādu lietotāju, kas nebūtu dzirdējis par digitālo Candy Crush epidēmiju. Taču prāta spēļu aplikācijas kļūst aizvien pārdomātākas un kvalitatīvākas, pat šķietami nemainīgais Sudoku piedzīvojis prāvu funkciju pieaugumu un nu ļauj vizuāli fiksēt arī drukātas mīklas, lai tās aizpildītu planšetdatora vai viedtālruņa ekrānā un saudzētu avīžlapas.

Sudoku+++ 2.0 *****

Sudoku nenoliedzami ir viena no viedtālruņu un planšetdatoru lietotāju iecienītākajām prāta spēlēm. Neskaitāmās šīs spēles variācijas ar plašo grūtības pakāpju spektru un lietojamības risinājumiem aplikāciju lejupielādes servisos (gan iOS, gan Android) parādījās ļoti drīz pēc servisu oficiālās atklāšanas.

Sudoku+++ ir Kalifornijā bāzētā izstrādātāja Deverai atjaunotā, globālu popularitāti iemantojušās Sudoku aplikācijas versija, kas piedzīvojusi visai krasas pārmaiņas un uz līdzīgu aplikāciju fona izceļas ne vien ar teicamo dizaina risinājumu, bet arī ar prāvo funkciju klāstu. Aplikācija piedāvā piecas grūtības pakāpes, sākot ar vieglu un beidzot ar "ārprātīgu" jeb insane. Taču viens no svarīgākajiem aplikācijas funkcionalitātes jauninājumiem ir iespēja ar kameru fiksēt drukātā formātā pieejamas krustvārdu mīklas un aizpildīt tās ar virtuālo zīmuli. Sudoku+++ 2.0 ir lieliska, funkcijām bagāta un pārdomāta aplikācija, kas pelnīti ieguvusi pirmo vietu populārāko prāta spēļu topā, tās vienīgais mīnus – aplikācija pagaidām pieejama tikai iOS lietotājiem.

Word Search Gold ****

Vārdu meklēšana burtu režģos savu popularitāti iemantoja jau ilgi pirms digitālo mediju laikmeta un savu vietu populārāko prāta spēļu vidū spēj saglabāt arī mūsdienās. Ja esat klasiskas izklaides cienītājs, Word Search Gold būs īstā izvēle ne vien jums, bet arī bērniem. Aplikācijas pozitīvākā iezīme ir vienkāršums un ērtums – tajā nav atrodami teju nekādi papildu iestatījumi vai papildu funkcionalitāte kā iepriekš apskatītajā Sudoku+++, taču aplikācija ļauj veikt divas nozīmīgas funkcijas – iestatīt vairāku valodu režīmu, lai vārdus meklētu citā valodā, piemēram, krievu vai spāņu, un iestatīt lietotājam pielāgotus meklējamos vārdus vai tematiskās kategorijas. Šādā veidā katrs lietotājs var ne vien pielāgot aplikāciju savām zināšanām un interesēm, bet arī iegūt lielisku iespēju trenēt kādas svešvalodas zināšanas.

Spēles laikā lietotājam ir iespēja izmantot palīdzību, lai atrastu kādu no vēl neatrastajiem vārdiem. Lai gan fona attēli mainās un papildu iespēju izvēlne ir smalki izstrādāta, spēles kopējais dizains ir bērnišķīgi pārblīvēts ar sīkām detaļām, kas traucē koncentrēties uz svarīgāko.

Flow Free *****

Flow Free ir viena no atšķirīgākajām šajā prāta spēļu apskatā iekļautajām aplikācijām. Flow Free ir krāsaina un modernizēta ierasto puzles tipa aplikāciju versija. Tā vietā, lai liktu lietotājam meklēt saderīgas attēla detaļas vai taisnāko ceļu labirintā, aplikācija liek savienot divus punktus. Šķietami vienkāršais uzdevums kļūst aizvien sarežģītāks, kad punkti tiek iekrāsoti atšķirīgās krāsās un izvietoti aizvien sarežģītāk. Spēles mērķis ir savienot visus vienas krāsas punktus, neļaujot starp tiem novilktajām līnijām krustoties. Lai gan spēles mērķauditorija ir bērni vecumā no astoņiem gadiem, tās pieaugošā grūtības pakāpe liks palauzīt galvu pat pieredzes bagātākajiem prāta spēļu cienītājiem. Aplikācija ļauj pilnvērtīgi izmantot arī jauno Google Game Center papildinājumu, kas lietotāju rezultātus padara publiskus un ļauj apskatīt un salīdzināt spēlētāju veikumu globālā topā. Spēle Flow Free ir pietiekami interesanta, lai izklaidētu dažāda vecuma jauniešus, tai ir arī potenciāls radīt Candy Crush spēlētājiem raksturīgo atkarību, tāpēc ar tās spēlēšanu ieteicams būt īpaši uzmanīgiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja