Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Audioieraksti profesionāļiem un entuziastiem

Specializētas aplikācijas, kas nodrošina augstas kvalitātes audioierakstus

Viena no prasmēm, ko ātri apgūst mūsdienu studenti, ir veidot audiovizuālus lekciju pierakstus, lai vēlāk varētu tos noklausīties vai pārlūkot uzņemtos attēlus no lekcijā demonstrētā satura. Daudzi šim procesam izvēlas izmantot multifunkcionālas pierakstu aplikācijas, kā Evernote, savukārt citi, kuriem svarīgāks ir tieši audiālais saturs, izmanto specializētas audioieraksta aplikācijas, kas nodrošina augstas kvalitātes audioierakstus un padara tos ērti pārskatāmus un pieejamus izmantošanai.

EasyVoice RecorderPro ****

Kā vēsta nosaukums, EasyVoiceRecorder ir atzīstama par šīs aplikāciju nišas standartu – tā ir izteikti vienkāršota ieraksta aplikācija, kas ir pilnībā saprotama teju jebkura prasmju līmeņa lietotājam. Taču tās vienkāršība slēpj kādu nenovērtējamu talantu – iespēju ierakstīt izcili augstas kvalitātes PCM un AAC audiofailus un eksportēt ierakstus dzidrā, skaidri saprotamā WAV formātā, ko īpaši novērtēs tie, kas vēlāk veic interviju vai ierakstu transkripciju. Vispozitīvāk vērtējamās iespējas – papildu augstas kvalitātes audioieraksta funkcionalitātei – ir iespēja veikt automātisku ierakstu rezerves kopēšanu uz kādu no mākoņglabāšanas servisiem un logrīki, kuri atvieglo ieraksta sākšanu un pārtraukšanu, kas ir noderīgi brīžos, kad ieraksts jāsāk pēc iespējas ātrāk. EasyVoiceRecorder pieejams divās versijās – bezmaksas, kas piedāvā vienkāršotu ierakstu pārvaldību un apmierinās fundamentālākās audio ierakstīšanas vajadzības, kā arī pielāgojamākā profesionālā versijā, kas ļauj ierakstīt stereoskaņu, izmantot Bluetooth mikrofonu, kā arī veikt citas manipulācijas, ja vēlaties izmantot arī ārēji pieslēdzamus mikrofonus.

RecForgePro *****

Ja ikdienas audioierakstiem, piemēram, podkāstu veidošanai, nepieciešams kāds jaudīgāks un funkcijām bagātāks rīks, viens no šobrīd populārākajiem risinājumiem ir RecForgePro. RecForgePro ļauj ierakstīt audio mp3, ogg un wav formātā, kas nodrošina samērā augstu audioieraksta kvalitāti un samērīgu audiofaila izmēru, kas neapgrūtinās vēlāku tā pārsūtīšanu vai publicēšanu tiešsaistē. Arī RecForgePro piedāvā iespēju pieslēgt ārējo mikrofonu, taču atšķirībā no konkurējošajām aplikācijām šī ir aprīkota ar izcilu audioapstrādes centru, kas ļauj ātri un viegli izgriezt liekos trokšņus vai pauzes intervijās, lai jau mirkli pēc ieraksta darbu varētu nodot publicēšanai. Kad audiofails ierakstīts un apstrādāts, aplikācija piedāvā ar to dalīties ne vien sociālajos tīklos un nosūtot e-pastā, bet arī izmantojot populārākos mākoņglabāšanas servisus, to vidū SkyDrive, Box, DropBox un UbbuntuOne, kā arī failu augšupielādēt lietotāja SoundCloud kontā. RecForgePro ir teicams rīks, ko novērtēs katrs profesionālis, taču pirms aplikācijas iegādes ieteicams izmēģināt tās bezmaksas versiju.

Audio Evolution Mobile *****

Audio Evolution Mobile pamatoti tiek uzskatīta par vienu no funkcionalitātes ziņā pilnīgākajām audioieraksta aplikācijām, ko iecienījuši ne vien studenti, bet arī žurnālistikas profesionāļi un pilsoniskās žurnālistikas entuziasti visā pasaulē. No citām šo aplikāciju atšķir fakts, ka tā piedāvā vairāku celiņu audioierakstu un iespēju izmantot USB audio interfeisus, kuriem automātiski tiek piešķirts atsevišķs celiņš. Pilnvērtīgi šo aplikāciju noteikti iespējams izbaudīt, tikai izmantojot planšetdatoru, jo visas nelielās detaļas, kas atainotas ekrānā audio apstrādes logā, ir teju nesaskatāmas pat lielākajos tirgū pieejamajos viedtālruņos. Aplikācija atbalsta neierobežotu celiņu un grupu skaitu, taču, iespējams, tās pozitīvākā īpašība ir spēja importēt plašu audioformātu klāstu – sākot no wav un mp3, beidzot ar Flac, AIFF un Ogg. Pašsaprotami, ka Audio Evolution Mobile nav iesācējiem paredzēta vai pat nepieciešama aplikācija. Tās funkcionalitāti pilnvērtīgi izpratīs tikai profesionāļi, kas ikdienā darbojas ar audioapstrādi. Šīs funkcijas ikdienā neizmantojot, aplikācija šķitīs lieki pārsātināta un tās lietošana būs apgrūtinoša. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja