Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kad privātā mūzikas kolekcija jau apnikusi

Šoreiz par un ap to, kā atsvaidzināt ierūsējušos mūzikas krājumus, kad katra atskaņošanas sarakstā iekļautā dziesma izraisa tik vien kā vēlmi pārslēgties uz nākamo Pēdējos mēnešos bieži nācies dzirdēt par jaunatklāšanu – te raidījums televīzijā, te radiopārraide, te kāds tīmekļa serviss, kas sola visdažādākos brīnumus, taču tā īsti nespēj pārsteigt pat lielākos optimistus.

Taču nu jau kādu laiku arvien populārākas kļūst arī dažādas jaunatklāšanas aplikācijas – gan mūzikai un filmām, gan seriāliem un grāmatām. Ja vēl neesat ar šādām aplikācijām un servisiem saskārušies – ir pēdējais laiks!Shuffler.fm@@@@Shuffler ir visnotaļ savdabīgs serviss, kas spēj interesantā un jauniešiem saistošā veidā atainot emuāros izplatīto mūziku, tādējādi ļaujot nevis atklāt jau populāras dziesmas, bet reāllaikā sekot, kā to popularitāte uzņem apgriezienus.

Flipboard mūzikai – tieši šādiem vārdiem visvieglāk aprakstīt to, kāda sajūta rodas, atverot servisa mobilo lietotni. Ne velti vairāki tehnoloģiju blogeri jau to nodēvējuši par radiozine jeb radiožurnālu.

Aplikācijas spēcīgākais rīks ir sadaļa Trending, kas īpaši ies pie sirds hipsteriem, – tā paredzēta tiem, kas lepojas ar grupu atklāšanu, pirms tās kļūst populāras. Sadaļa ļauj ne vien noskaidrot, par kuriem izpildītājiem tiek saražots lielākais satura apjoms, bet arī sekot kādam konkrētam mūziķim un iegūt sarakstu ar visām saistītajām publikācijām. Par katram piedāvāto ierakstu tiek sniegts neliels ieskats un iespēja to apskatīt pilnībā, ielādējot oficiālo bloga autora vietni, tas nozīmē, ka aplikācija ir draudzīga ne vien lietotājiem, bet arī autoriem.

Diemžēl aplikācija patlaban pieejama tikai iPad, iPhone un iPod Touch lietotājiem, un nav informācijas, kad tā varētu sasniegt Android un Windows Phone lietotājus, taču jācer, ka tas notiks šī gada laikā.

Indie Shuffle
@@@@@

Mūzikas entuziastiem Indie Shuffle varētu saistīties ne tik daudz ar aplikāciju vai web servisu, bet ar vienu no savulaik populārākajiem neatkarīgās kultūras blogiem ASV. Blogs, tāpat kā šī aplikācija, vienmēr izcēlies ne vien ar visu jauno un nedzirdēto, bet arī ar labu devu vecā un piemirstā, kas, manuprāt, ir tikai vēl viens pluss.
Indie Shuffle pamatā ir populārā mūzikas izplatīšanas servisa Sound Cloud sniegtās iespējas, kas ļauj Indie Shuffle lietotājiem ērti piekļūt skaņdarbiem, nesaskaroties ar reklāmām. Pie atskaņošanas iespējām lietotājs var izvēlēties jaunākos vai populārākos skaņdarbus, apskatīt aplikācijas piedāvājumu izlases veidā, ieslēgt jauktu atskaņošanas režīmu vai – iespējams, labākā šīs aplikācijas funkcija – atskaņot lietotāja atzīmētos darbus.
Ja esat uzgājis kādu izcilu skaņdarbu, jums ir iespēja to ne tikai pievienot savā izlasē, bet arī pastāstīt par to draugiem, izmantojot Twitter un Facebook.

Ja esi melomāns – neatkarīgi no tā, esi vai neesi hipsteris –, aplikācijai atradīsies brīva vieta tavā viedtālrunī!

Songkick Concerts
@@@@

Ja cenšaties apmeklēt visus savu iecienītāko mūziķu koncertus Latvijā vai tuvākajās kaimiņvalstīs, jums noteikti kļūst aizvien grūtāk sekot līdzi jaunumiem par uzstāšanās datumiem, biļešu tirdzniecības sākumu un citu informāciju. Šī problēma ir viegli labojama, izmantojot tādas aplikācijas kā Songkick Concerts.

Aplikācijas lielākais pluss ir tas, ka pēc tās uzstādīšanas un startēšanas tā automātiski iepazīstas ar jūsu mūzikas izlasi un, vadoties pēc tās, jau atlasa māksliniekus, kuru koncertu plāniem sekot. Ja aplikācija nav uzgājusi kādu grupu vai mūziķi, kura skaņdarbi atrodami jūsu viedtālrunī, tos varat pievienot arī manuāli.
Aplikācija arī piedāvā iespēju apskatīt jūsu reģionā paredzētos koncertus – sākot ar Lindas Leen uzstāšanos Palladium un beidzot ar Audience Killers koncertu bārā I Love You. Izvēlieties mākslinieku, koncertu, atzīmējiet, ka plānojat uz to doties, un tas tiks pievienots jūsu kalendāram paralēli automātiski atlasītajiem mīļāko grupu koncertiem.

Diemžēl, kā ierasts mūsu platuma grādos, aplikācijā integrētā biļešu rezervācijas un iegādes sistēma nebūt nav Latvijas melomāniem draudzīga, un tās nāksies iegādāties kā parasti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja