Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Laiks sakārtot savu elektronisko bibliotēku

Noderīgi rīki e-grāmatu apkopošanai, meklēšanai un lasīšanai

Ja arī jūsu e-grāmatu un audiogrāmatu kolekcija kļuvusi tikpat apjomīga kā vidēja izmēra lauku bibliotēkas fizisko grāmatu krājums, ir īstais laiks apgādāt sevi ne vien ar jaunāko un lietojamības ziņā jūsu paradumiem piemērotāko lasītāju, bet arī kādu rīku jaunas lasāmvielas uziešanai tīmekļa plašumos un digitālo izdevniecību jaunumu plauktos.

BookCrawler ****

Ja pienācis laiks zem viena jumta apvienot savu grāmatu katalogu, BookCrawler noteikti pelnījis jūsu uzmanību. Šī aplikācija ļauj apkopot jūsu digitālos un drukātos izdevumus, atzīmējot gan lasītās, gan vēl nelasītās grāmatas un piešķirot tām detalizētu informāciju, sākot ar autoru un nosaukumu, beidzot ar formātu, reitingu un jebkuru citu nestandarta detaļu, kas varētu noderēt pēc dažiem gadiem, kad pārlūkosiet arhīvu. Lieti noder arī aplikācijas piedāvātā funkcija katalogam pievienot grāmatas, ar viedtālruņa kameru noskenējot grāmatu ISBN svītru kodu vai tās sameklējot manuāli plašajā Google Books datubāzē. Aplikācijas lietotājus priecēs tas, ka viena klikšķa attālumā būs populārais grāmatmīļu serviss Goodreads, kur iespējams gan lasīt, gan pievienot atsauksmes.

BookCrawler necenšas apvienot izcilu lasītāju, arhivēšanas un atsauksmju rīku, kā to centušās izdarīt citas līdz šim mērenu popularitāti baudījušas multifunkcionālas aplikācijas, – tā palīdz godam paveikt vienu svarīgu uzdevumu – beidzot vienuviet apkopot visu grāmatu kolekciju neatkarīgi no tā, vai tās glabājas mūsu e-grāmatu lasītājā vai augstākajā skapja plauktā, kur ielūkojamies vien reizi 10 gados.

Bluefire Reader ***

Ja populārākie grāmatu lasīšanas rīki līdz šim nav gājuši pie sirds un jūs neapmierina nedz funkcijām bagātākie lasītāji, nedz krietni vienkāršākie un bezmaksas instrumenti, iespējams, jāizvēlas kāds no starpposmiem – viss nepieciešamais nedaudz skaistākā un pārdomātākā formā.

Bluefire Reader atbalsta visus ierastos elektronisko publikāciju formātus, to skaitā abus patlaban populārākos – EPUB un PDF –, tas nozīmē, ka varēsiet bez problēmām lasīt teju jebkura pasaulē atzīta digitālā izdevēja radīto saturu, kā arī tos PDF dokumentus, kas atrodas jūsu īpašumā jau ilgāku laiku. Viena no vērtīgākajām aplikācijas funkcijām ir iebūvētā sinhronizācija, kas ļauj sākt grāmatas lasīšanu vienā ierīcē, piemēram, jūsu iPad un vēlāk turpināt lasīt no tās pašas vietas, kur palikāt, bet nu jau izmantojot iPhone vai kādu citu no atbalstītajām ierīcēm.

Aplikācija piedāvā dažas mūsu platuma un garuma grādiem vēl ne pārāk draudzīgas un populāras opcijas, to vidū bibliotēkā izņemto izdevumu importēšana un grāmatu iegāde caur aplikācijā pieejamo Feedbooks tiešsaistes e-grāmatu veikalu, kas piedāvā ērtu viena klikšķa iegādes un importēšanas mehānismu.

iReadItNow ****

Līdzīgi BookCrawler, arī iReadItNow ir grāmatu kataloga izstrādes aplikācija, kas ļauj zem viena jumta apkopot visas grāmatas jūsu īpašumā. Tāpat kā iepriekš apskatītā katalogu veidošanas aplikācija, arī iReadItNow ļauj izveidot vairākus sarakstu veidus, tas apkopos gan jūsu jau izlasītās, gan patlaban lasītās un vēl nelasītās grāmatas, kas tiks ierindotas zem vēlmju saraksta. Šīs aplikācijas galvenais labums ir tas, ka tā pieejama bez maksas, kā arī tas, ka atšķirībā no izteikti sarežģītā BookCrawler tā ir pilnībā apgūstama dažās minūtēs: aplikācijā iekļautas tikai fundamentāli nepieciešamas funkcijas. Teicama, jebkuram lietotājam noderīga funkcija būs lasīšanas statistisko datu atainojums, ko iespējams izmantot arī kataloga pārlūkošanā, piemēram, lai atlasītu tās grāmatas, kas iesāktas, izlasītas līdz pusei vai gandrīz pabeigtas. Tāpat iespējams meklēt un pievienot komentārus jebkurai grāmatas sadaļai, lai fiksētu mirklīgas idejas un vērtējumus.

Ja vēl neesat izlēmis par labu savas bibliotēkas elektroniskā kataloga izveidei, iReadItNow nepārprotami ir rīks, kas palīdzēs pieņemt gala lēmumu un izvērtēt, vai nepieciešams kāds profesionālāks rīks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja