Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mūzika tavā viedtālrunī - straumēt vai ne?

Pēdējās nedēļas bijušas mūzikas industrijas notikumiem bagātas, taču vismaz viens nonāca teju katra pašmāju melomāna uzmanības lokā

Protams, runa ir par Zviedrijā izstrādāto un nu jau pasaulslaveno mūzikas straumēšanas servisu Spotify. Taču, kamēr vieni priecājās par jaunu veidu, kā klausīties mūziku, nenodarbojoties ar tiešsaistes pirātismu, citi trina nažus, lai dotos virtuālās vārdu kaujās par to, kurš tad īsti labāks – Rdio, Spotify, Grooveshark, Pandora vai pat Google PlayMusic.

Spotify **** 

Estētiski Spotify būtu grūti nosaukt par pievilcīgu aplikāciju – dizains ir nedaudz aizkavējies pagātnē, un no mūzikas servisiem paredzētajām lietotnēm jau esam raduši redzēt ko dinamiskāku, spilgtāku un standarta operētājsistēmas vidē iederīgāku. Šeit gan jāmin, ka estētiski aplikācija šķitīs saistoša tiem, kas ikdienā raduši izmantot Endomondo, jo krāsu shēmas un dizaina elementu ziņā tās ir teju identiskas. Jāteic, ka iekšējais skaistums šajā gadījumā nebūt nav viegli izmests, salkans komentārs, jo crossfade (bez pārtraukuma) atskaņošana un augstā mūzikas kvalitāte premium konta īpašniekiem apvienojumā ar iespaidīgo mūzikas bibliotēku, kurā atradīsiet arī dažu labu pašmāju mākslinieku, ir viss, ko melomāns varētu vēlēties.

Aplikācijā iekļautā iestatījumu sadaļa ļaus gan samazināt datu patēriņu un pārslēgt aplikāciju tikai wi-fi vai 3G/2G režīmā, gan iestatīt to superaugstas kvalitātes režīmā un klausīties savu mūziku 320 kb/s.

Rdio **** 

2010. gada augustā Skype radītāji atklāja savu jaunāko veikumu – vienu no pasaulē lielākajiem mūzikas straumēšanas servisiem Rdio. Fundamentāli šis serviss un arī tā mobilajām platformām paredzētā lietojumprogramma pārāk daudz neatšķiras no Spotify, taču tas tā ir tikai tiktāl, cik salīdzinām cenas, sadarbības partneru sarakstu un pamatfunkcijas. Viens no galvenajiem Rdio trumpjiem ir tā spēja jau pirmajās lietošanas minūtēs lietotājam likt justies kā mājās. Tas tiek paveikts vienkārši – automātiski sinhronizējot lietotāja mūzikas kolekciju no iTunes vai Windows MediaPlayer ar Rdio datubāzi un apvienojot visas mūzikas kolekcijas zem viena jumta. Tāpat kā Spotify gadījumā, arī Rdio ļauj uzstādīt gan superaugstas kvalitātes iestatījumu, gan ierobežot to, caur kādu datu pieslēgumu mūzika tiek straumēta un bibliotēka sinhronizēta. Galvenais trūkums ir Rdio nedaudz pieticīgākā mūzikas bibliotēka, kas, jācer, jau tuvākajā laikā sasniegs Spotify līmeni.

Twitter #music *** 

Pagājušās nedēļas nogalē mikroblogošanas serviss Twitter nāca klajā ar sen gaidīto paziņojumu par mūzikas servisa Twitter #music atvēršanu. Tas, kas šo pakalpojumu atšķir no citiem, protams, ir tā integrācija Twitter vidē. Aplikācija reālajā laikā apkopo datus par atslēgas vārdiem, analizē tos un piedāvā lietotājam iespēju iepazīties ne vien ar patlaban mikroblogošanas servisā populārākajiem skaņdarbiem, bet arī ar personalizētiem, lietotājam piemērotiem ieteikumiem, kas veidoti, vadoties pēc lietotāja tvītos iekļautajiem atslēgas vārdiem. Īpaši ērta padarīta iespēja ar saviem jaunatklājumiem dalīties – atliek vien nospiest jebkurā ekrāna vietā, lai uznirtu izvēlne ar iespēju ietvītot jau sagatavotu tekstu ar atslēgas vārdu rindu. Diemžēl servisa aplikācija pašreiz pieejama tikai iOS lietotājiem un ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Īrijas, Austrālijas un Jaunzēlandes iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja