Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par baltu velti

_Piena svētki _Lucavsalā. Vai esam izgatavoti no cukura, ja vasaras lietus spēj aizskalot vēlmi pieņemt ekskluzīvus koncertus pat kā dāvanu?

Cilvēku dabiskais skopums jeb taupība – nezinu, kā citādi nosaukt to, par ko aizdomājos, nesen apmeklējot Piena svētkus Lucavsalā. Latviešu sakāmvārds māca, ka skopums nav tas pats, kas taupība, jeb kas kapeiku netaupa, pie rubļa netiek. Tas aktuāli gan tiem, kuriem jādomā, ko rīt ēdīs, gan tiem, kuri nebūtu tikuši pie sava pirmā miljona, ja neapdomīgi tērētos pa labi un pa kreisi.

Mūzikas festivālu Latvijā sarodas arvien vairāk, un cilvēkiem vairs nepietiek ne spēka, ne rocības tos visus apmeklēt, kaut varbūt gribētos. Bet te notiek festivāls pārdesmit minūšu gājienā no Rīgas centra, tātad nav pat nekādu ceļa izdevumu, turklāt vēl ieeja par baltu velti, taču ir lietains laiks un apmeklētāju gaužām maz. Varbūt lāča pakalpojumu izdarīja Radio SWH un LMT tiešraide ar saukli: "Ja tu nebrauc uz festivālu, festivāls brauc pie tevis"? Līst lietus, un tāpēc paliekam mājās, lai paslēptos zem segām un skatītos koncertus savos mobilajos, jo esam slinki, tizli un savos viedtālruņu ekrānos iemīlējušies.

Gaužām žēl, ka tā, jo programma ekskluzīva, un to sastādījušas divas slavenības – Jānis Šipkēvics jeb Shipsi (Cosmos, Instrumenti) un Iļja Lagutenko (Mumiy Troll). Uzstājās burvīgā dziedātāja Alīna Orlova no Lietuvas un pēc ilgiem laikiem apvienojies pašmāju instrumentālo skaņu ainavu kolektīvs Kuba. Spēlēja Londonas grupa Is Tropical, kuras soliste bija parūpējusies par seksīgu šovu, koncerta laikā atbrīvojoties no apģērba gabaliem un pēc tam vēl izdejojoties pa dubļiem publikai paredzētajā, taču neizmantotajā placī skatuves priekšā. Vēl programmā bija Antoha MC, kuru gribētos saukt par krievu Džeju Keju no Jamiroquai, režisors un pianists Vladislavs Nastavševs, Reinis Sējāns, islandiešu māksliniece Soley, Buttering Trio no Izraēlas, laikmetīgais cirks...

Cilvēki sūkstās par arvien pieaugošajām festivālu un koncertu biļešu cenām, bet te festivāls tiek pasniegts kā dāvana no kluba Piens vadītāja Mārtiņa Mielava komandas, un atkal tiek atrasts attaisnojums neiešanai. Tā pamatā, visticamāk, ir sākumā piesauktais skopums: "Būtu nopirkuši iepriekšpārdošanā biļetes kaut par simbolisku maksu, aizietu pienākuma dēļ pret savu jau patukšoto maciņu, bet, ja par velti, tad noteikti nav vērts izmirkt un mīcīties pa dubļiem." Turklāt, iespējams, kādam pie festivālu ieejas parasti notiekošā iztaustīšana no galvas līdz kājām un somu apskate šķiet pazemojoša, jo noteikti niez nagi ienest kaut ko aizliegtu, taču šeit arī nekas tāds nenotika un viss bija vislabākajā kārtībā – nekādas vicināšanās ar līdzpaņemtām šņabja pudelēm un alus divlitrenēm, par ieročiem, kuru lietošana diemžēl šogad fiksēta festivālā Laba daba, nemaz nerunājot. Vai tā ir mācība, ka turpmāk organizatoriem par visu jāņem nauda, jo mums ārkārtīgi patīk to tērēt? Vai tomēr gribas kontroli pie ieejas, jo lidostas, kurās to var "izbaudīt", neapmeklējam gana bieži? Mazohisti!

Top komentāri

m
m
Visā pasaulē sen zināma ir patiesība, ka vasaras budžets tīņiem un studentiem (kas ir galvenā šādu festu publika) ir limitēts. Tam ir nozīme ne tikai festiem, kas ir par maksu, bet arī tādiem, kas pa brīvu. Ja esi notērējies, lai šovasar aizbrauktu uz Positivus un teiksim Glāstonberiju, vai iesi uz kaut kādu Pienu vēl letū mirkt? Tā kā taisnība, vajadzēja naudu prasīt un tad piedāvāt kvalitatī'vāku piedāvājumu, tad varbūt publika būtu, bet arī...vai ir vēl te vieta vēl vienam festam? Esam kļuvuši pārāk bagāti. Bez jokiem.
jumors
j
Man trāpījās antireklāma-čalis ar uzrakstu uz krekla krieviski: Kubana rullē. Ar to pietika, lai saprastu, kurp vējš pūš...
image
i
Lucavsala = kubana. Rožudobe samaitāta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja