Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pavasara mirkļu iemūžināšana

Vērtīgi rīki uzņemto attēlu uzlabošanai un rediģēšanai

Aizvadītās nedēļas noslēgums bija arī kā cita sākums – šoreiz pavasara. Gadalaiks, kas priecē ne vien ar spilgtām krāsām un siltumu, bet arī ar ne vienu vien iemūžināšanas vērtu kadru. Vairākums sociālo mediju entuziastu, šajā gadījumā īpaši jāizceļ tieši Instagram lietotāji, šādus mirkļus steidz izmantot, lai savas sienas papildinātu ar košiem attēliem un sekotāju rindas ar vismaz dažiem jauniem lietotājiem. Ja šajā sezonā arī jūsu apņemšanās ir aktīvāk izmantot viedtālruņa jaudīgo kameru, lūk, daži rīki, kas noderēs uzņemto attēlu uzlabošanai.

Camera MX **

Camera MX atšķirībā no iepriekš apskatītās fotorediģēšanas aplikācijas paredzēta tieši pirmajam – fotoattēlu uzņemšanas – posmam. Jāatzīst, ka tā pelnīti iemantojusi neskaitāmu lietotāju tūkstošu uzmanību un uzticību. Lai arī atšķirībā no vairākuma pieminēšanas vērto fotoapstrādes un uzņemšanas aplikāciju Camera MX pieejama bez maksas, tajā atrodama gūzma dažādu ikdienā vairāk un mazāk nepieciešamu rīku – vairāki desmiti filtru, iespēja priekšskatīt efektus pirms to iestatīšanas, kā arī paralēli saglabāt gan uzlaboto attēlu un video versiju, gan oriģinālu, lai tajā korekcijas ieviestu vēlāk. Aplikācijas bezmaksas versijā iekļauts arī vairākums ierasto iestatījumu – ISO, iespēja kontrolēt zibspuldzi, attēla kvalitātes maiņa un iespēja izmantot vairāk nekā 20 reāllaika fotoefektu.

Diemžēl, kā ierasts lielai daļai bezmaksas aplikāciju, arī Camera MX cieš no vairākiem svarīgiem trūkumiem – tā ir vizuāli pavirši izstrādāta un smagnēja, ja vēlēsieties attēlu uzņemt nekavējoties, var nākties saskarties arī ar gadījumiem, ka tās veiksmīgai startēšanai nepieciešams 15 sekunžu.

PhotoshopTouch *****

Ja ar Instagram un Twitter piedāvātajiem filtriem un attēla rotēšanas funkcijām jums izrādās par maz, noteikti spēsiet novērtēt PhotoshopTouch viedtālruņiem paredzēto versiju, kas, lai gan funkcionāli nedaudz atšķiras no Photoshop planšetdatoriem radītās versijas, ir funkcijām gana bagāta, lai apmierinātu pat prasīgākos lietotājus. Patīkami pārsteidz izstrādātāju lēmums saglabāt maksimāli vienkāršu, taču Photoshop lietotājiem viegli atpazīstamu izvēlnes izkārtojumu, kas problēmas nesagādās arī tad, ja aplikāciju lietosiet pirmo reizi. Standarta funkciju vidū atradīsiet visu ikdienā nepieciešamo – iespēju koriģēt attēlu izmēru, veikt krāsu korekciju, asuma labojumus, dažādus citus smalkākus labojumus, to vidū – aizkrāsot vai izgriezt nevēlamus objektus vai zīmes. Aplikācija ļauj strādāt ar līdz pat 12 MP lieliem attēliem, tas nozīmē, ka ar šo aplikāciju varēsiet veikt izcili smalkas korekcijas.

Aplikācijas cena ir ievērojami zemāka nekā tās planšetdatoru versijai – vien pieci ASV dolāri –, un šī investīcija neliks vilties nevienam. Pozitīvi vērtējams tas, ka lietotājiem, kuri izšķīrušies par šīs aplikācijas iegādi, tiek nodrošināti arī darba sākšanai nepieciešamie informatīvie avoti – soli pa solim izpildāmas darbības pilnai funkcionalitātes apgūšanai.

Photo Editor Pro ****

Ja vēl neesat gatavs ilgtermiņa saistībām ar Adobe izstrādāto PhotoshopTouch un vēlaties savas fotoapstrādes gaitas sākt ar ko vieglāku un lētāku, Photo Editor Pro ir lieliska izvēle. Aplikācija piedāvā visas ikdienā nepieciešamās funkcijas – sākot ar standarta filtriem, kas kvalitātes ziņā spēkojas ar tādu gigantu piedāvājumu kā Instagram un Twitter, beidzot ar krāsu, asuma un piesātinājuma korekcijām. Patīkami, ka visas iepriekš minētās iespējas ir neticami viegli izmantojamas, jo tām ir tikai divi iestatījumi – vairāk un mazāk –, tādējādi, ejot cauri vienam iestatījumam pēc otra, atliek veikt viena klikšķa korekcijas, kas būs pa spēkam jebkuram lietotājam.

Diemžēl, kā jau freemium tipa aplikācijai, arī Photo Editor Pro ir negatīva tendence uzmākties ar dažādiem maksas papildinājumiem, kas veikli paslēpti efektu izvēlnēs, – papildu rāmji, filtri vai ikonu tipa uzlīmes pēc to izvēles piedāvā lejupielādēt maksas papildinājumus, kuru cena var sasniegt piecus dolārus. Izņemot šo nelielo, nepatīkamo sīkumu, aplikācija būs teicama sākuma izvēle vismaz pirmajām aktīvās fotoapstrādes nedēļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja