Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Piņķerīgs gada sākums

Gads sācies ar pārsteigumiem sociālo mediju lietotājiemGada sākums sola daudz gaidītu un arī negaidītu pārsteigumu sociālo mediju lietotājiem. Sākot ar uzlabotām viedtālruņu aplikācijām, kas padarīs vieglāku multimediju satura radīšanu un publicēšanu, beidzot ar tiešsaistes sociālajos tīklos iestrādātiem meklēšanas servisiem, kas sola revolūciju informācijas meklēšanā. Tomēr pagājušais mēnesis ir izrādījies visai piņķerīgs pat sociālo mediju milžiem.Vine

Pēc Twitter un Instagram dramatiskās šķiršanās bija skaidrs, ka vieta uz skatuves atbrīvojusies kam iespaidīgam – tie nevarēja būt tikai Twitter ieviestie fotofiltri, tāpēc daudzi ar cerībām gaidīja, ko Twitter iesāks ar pērnā gada oktobrī pārpirkto startapu – Vine. Un te nu tas ir – mikrovideo blogošanas serviss Vine.
Kas tad īsti ir Vine, un ko ar to iesākt? Vine ļauj jebkuram iPhone un iPodTouch īpašniekam neatkarīgi, vai tas ir reģistrējies mikroblogošanas servisā Twitter, uzņemt un dalīties ar sešas sekundes gariem video. Neizprotams ir vien tas, kāpēc tieši sešas sekundes. Ja tic globālajā tīmeklī pieejamai informācijai, Vine radītāji ir eksperimentējuši ar laiku no trim līdz pat 15 sekundēm un secinājuši, ka tieši sešas sekundes būs lietotnes standarts.

Vine ir interesants rīks, un vairāki multimediju mākslinieki jau pamanījušies atrast tam izmantojumu ikdienā. Patriotisms vai veselais saprāts, bet, manuprāt, veiksmīgāks ir pašmāju jauniešu radītais GiveGif, kam jau drīzumā gaidāma jaunākā versija  – nu arī Android lietotājiem.

Vērtējums 3/5

Pages Manager

Pages Manager ir aplikācija, kas nepieciešama katram, kas pārvalda vismaz vienu biznesa vai fanu lapu sociālajā tīklā Facebook.com.

Lai gan oficiāli (iPhone lietotājiem) aplikācija iznāca jau pērnā gada maijā un bija pieejama lietotājiem Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, nu pēc astoņu mēnešu gaidīšanas to var izmantot arī Android lietotāji visā pasaulē.
Dizaina ziņā aplikācija ir uz mata tāda pati kā Facebook lietotāja lietojumprogramma. Atšķiras tikai tas, ka ir aizvākta gan lietotāja "siena", gan konkrētajam lietotājam paredzētie paziņojumi – to vietā tiek atainoti tikai paziņojumi par lapu jaunumiem – sekotāju izmaiņas, ziņojumi un komentāri.

Jāsaka gan, ka aplikācijai vēl ir daži būtiski trūkumi, kas tieši saistīti ar lietotāju darbībām jūsu pārvaldītajās lapās, – darbojoties aplikācijā, nav iespējams dzēst komentārus vai lietotājus bloķēt, tāpēc, ja, atrodoties ceļā, jūsu lapai uzbruks kāds agresīvs komentētājs, nāksies ar to cīnīties ārpus aplikācijas. Ja esat administrators vairākās lapās ar ļoti aktīviem un komentēt kāriem lietotājiem, būs jāpierod, ka tālruņa paziņojumu josla vienmēr būs pārpildīta.

Vērtējums 5/5

Nedēļas neveiksme

Twitter šī gada sākums izvērsies gaužām neveiksmīgs un nepatīkams. Gada sākumā misēklis gadījās tieši ar jaunā servisa Vine videotopu, kurā uz īsu brīdi "redaktora izvēles" vietu ieņēma pornogrāfiska satura materiāls, pagājušās nedēļas nogale pārsteidza ar jaunu vēsti – virtuālie urķi pamanījušies piekļūt 250 tūkstošu Twitter lietotāju datiem. Lai gan Twitter pārstāvji oficiālajā paziņojumā cenšas mierināt lietotājus, stāstot, ka šādi pret ASV tehnoloģiju un mediju gigantiem vērsti kiberuzbrukumi pēdējā laikā notiek regulāri un ka urķiem izdevies piekļūt tikai ierobežotai informācijai par lietotājiem – šifrētām parolēm, sesijas datiem, e-pasta adresēm un segvārdiem –, ir skaidrs, ka šis drošības misēklis iedragājis neskaitāmu lietotāju uzticību mikroblogošanas milzim.

Twitter informācijas drošības direktors Bobs Lords oficiālajā paziņojumā neslēpa, ka uzbrukums nav bijis amatieru darbs un Twitter darīs visu iespējamo, lai palīdzētu tiesībsargājošajām iestādēm atrast un saukt pie atbildības uzbrukumu organizatorus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja