Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prom no kantora! Jūs varat strādāt svaigā gaisā

Noderīgi rīki jūsu mobilitātei. Jaunākās biroja aplikācijas planšetdatoriem un viedtālruņiem

Iestājoties siltākam laikam, ne viena vien biroja darbinieki, kuru darba specifika ļauj ar pienākumu pildīšanu tikt galā, arī neatrodoties darbavietā, vismaz daļu ikdienas darbu izvēlas veikt ārā – ja ne jūras krastā, tad tuvākajā parkā vai uz kādas terases biroja tuvumā. Lai darbi ritētu vieglāk un nevajadzētu vienmēr staipīt līdzi piezīmjdatoru, lieti noderēs jaunākās biroja aplikācijas planšetdatoriem un viedtālruņiem.

Microsoft Office for iPad *****

Microsoft Office aplikāciju oficiālā iznākšana iPad bija sen apspriests un gaidīts notikums. Jāatzīst, ka atšķirībā no neskaitāmiem citiem gadījumiem gaidīšana šoreiz atmaksājusies un iPad lietotāju rokās nonākušas teicami izstrādātas Word, Excel un PowerPoint aplikācijas.

Patīkami, ka Microsoft nav mēģinājis radīt ko jaunu un no ierastajām Office aplikācijām atšķirīgu – atverot Word, Excel vai PowerPoint, jūs sagaida ierastā darba vide, tiesa, jūtams, ka tā radīta tieši darbam skārienjutīgās ierīcēs. Aplikācijas pieejamas bez maksas, taču jāņem vērā, ka lietotājiem, kuri nav Office 365 abonenti, būs iespēja tikai apskatīt jau izveidotos dokumentus un prezentēt iepriekš radītās prezentācijas. Ja esat Office 365 abonents, jūs sagaida ne vien pilna ierastā funkcionalitāte, bet arī patīkama integrācija ar Microsoft piedāvātajiem mākoņservisiem – OneDrive, OneDriveforBusiness un SharePoint –, kas ļaus piekļūt visiem jūsu failiem, kurus iepriekš apstrādājāt ar citām ikdienā izmantotajām ierīcēm.

Jaunās Office aplikācijas ir patīkams pārsteigums un spēcīgs Microsoft jaunās vadības solis – to apstiprina arī vairāk nekā 12 miljonu lejupielāžu pirmajā nedēļā.

Asana ****

Nelieli uzņēmumi, ārštata speciālisti un it īpaši dizaineri jau sen iecienījuši dažādus darbu uzskaites un uzdevumu pārvaldības rīkus, taču pēdējā gadā īpašu cieņu un uzmanību izpelnījies tieši multiplatformu rīks Asana. Tas ļauj ērti pārvaldīt komandai izveidotos uzdevumus, sekot to izpildei un izsūtīt atgādinājumus – gan automātiskus, gan manuālus –, kā arī norādīt, kuri uzdevumi ir prioritāri un kuri – sekundāri. Rīks ļauj piesaistīt konkrētus komandas locekļus dažādu uzdevumu izpildei un ļauj pievienot gan tekstuālus, gan vizuālus komentārus, kas atvieglo uzdevuma izpildi.

Lai gan servisa tīmekļa versija nepieredzējušam lietotājam varētu šķist pārlieku sarežģīta, tajā iekļautās palīgfunkcijas ļaus ātri apgūt visas nepieciešamās prasmes, sākot ar projektu un to komandu izveidi, beidzot ar uzdevumu deleģēšanu konkrētiem lietotājiem, kā arī izpildes prasību un termiņus. Asana mobilā versija ir ievērojami vienkāršāka un ļauj ērti pārlūkot aktuālos uzdevumus, saņemt informāciju par jaunumiem un pārskatus par pabeigtajiem uzdevumiem.

Servisa bezmaksas versija ir lielisks rīks iesācējiem, taču vairāku projektu veiksmīgai paralēlai pārvaldīšanai būs nepieciešama maksas versija.

Bitdefender *****

Lai gan nereti gadās redzēt lietotājus, kas antivīrusa izmantošanu savā ierīcē uzskata par lieku un nevajadzīgu, vēl satraucošāka ir tikai viedtālruņu un planšetdatoru lietotāju nezināšana par drošības riskiem, kā arī iespējām un nepieciešamību aizsargāt datus savā ierīcē. Šie jautājumi kļūst īpaši aktuāli, ja izmantojat ierīci darba vajadzībām; lielā daļā gadījumu darbavietas izsniegtā ierīce jau būs vismaz daļēji aizsargāta, bet, izmantojot darbam privāto ierīci, aizsargāta būs tikai retā.

Lai gan izmaksu ziņā Bitdefender Mobile Security nav draudzīgākais risinājums, lietotāju un ekspertu vidū tas ir augstu novērtēts kā pārdomāts un kvalitatīvs. Patīkami, ka atšķirībā no citiem risinājumiem Bitdefender pilnvērtīgi izmanto mākoņskaitļošanas sniegtās iespējas un pēc sev nepieciešamo failu eksportēšanas skenēšanas procesu veic mākonī, tādējādi ietaupot gan lietotāja laiku, gan viedierīces resursus.

Ja šķiršanās no 10 ASV dolāriem gadā nešķiet pārāk augsta cena jūsu viedierīces drošībai, Bitdefender iekļautais rīku komplekts, kas nodrošina aizsardzību pret ierīces nozaudēšanu un nozagšanu, aplikāciju skenēšanu un aizsardzību no aizdomīga satura vietnēm, būs īstā izvēle. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja