Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Tehnoloģijas, izglītība, izklaide

Kickstarter projekti aprīlim. Ikvienam no mums ir iespēja līdzdarboties, lai īstenotu svarīgas un interesantas ieceres, kas citos apstākļos, iespējams, paliktu nepamanītas

Tā vien šķiet, ka nepaiet ne mēnesis, kad pūļa finansējuma piesaistes platformai Kickstarter un lietotājiem nebūtu jauna iemesla lepoties ar kāda realizēta projekta gūtajiem panākumiem – to skaitā šobrīd popularitāti un skatītāju uzmanību piesaistījusī detektīvromāna Veronika Marsa ekranizācija un pagājušajā nedēļā par diviem miljardiem ASV dolāru pārdotais OculusRift virtuālās realitātes tehnoloģijas darījums ar Facebook. Šādu veiksmes stāstu skaits turpina augt.

ScratchJR
http://ej.uz/scratchjr

Jau iepriekš šajā rubrikā esmu minējis vairākus interesantus projektus, kas paredzēti bērnu un jauniešu sagatavošanai aizvien vairāk datorizētai pasaulei, kurā svarīgāko valodu vidū nokļūst nevis ķīniešu, angļu, krievu vai spāņu, bet tieši programmēšanas valoda. Lai gan to valstu skaits, kurās programmēšanas pamatu apguve jau iekļauta sākumskolu un pamatskolu mācību programmā, sāk pieaugt, tā vien šķiet, ka mūs šis loģiskais solis vēl kādu laiku neskars. Ja vēlaties, lai bērns apgūst programmēšanas pamatus jau laikus un, to darot, gūst prieku par paveikto, ScratchJR ir atbalsta vērts projekts.

ScratchJR nemāca programmēšanas valodu, kādu to esam raduši redzēt ikdienā, bet gan iemāca bērniem veidot interaktīvus stāstus spēļu un nelielu animētu filmu veidā, tā radot vēlmi apgūt aizvien jaunas un jaunas programmēšanas iemaņas. Projekta veidotāji plāno pabeigt aplikācijas versiju iOS ierīcēm šajā vasarā un ar piesaistīto papildu finansējumu jau drīzumā padarīt pieejamu arī Android ierīcēm paredzēto versiju. Finansējuma piesaiste noslēgsies 30. aprīlī, un šobrīd finansējuma piesaistes mērķis ir pārsniegts teju divas reizes.

Holo Belt 2.0
http://ej.uz/holobelt

Ja esat iecienījis aktīvo atpūtu – skriešanu, pārgājienus, pārvietošanos ar velosipēdu –, noteikti esat parūpējies arī par kādu atstarojošu elementu – vesti vai sporta apģērbu, kurā šie elementi iestrādāti jau ražošanas procesā. Taču, ja vēlaties būt ne vien pamanāms, bet arī mēreni stilīgs vai vēlaties būt drošs, ka autobraucēji jūs pamanīs, kad pārvietosieties ar velosipēdu vai motociklu, Holo Belt 2.0 būs radīts tieši jums. Kā liecina nosaukums, Holo Belt ir josta, kas izstaro gaismu, taču tā vietā, lai atstarotu automašīnas vai motocikla starmešu izdalīto gaismu, Holo Belt to izstaro, izmantojot LED gaismas diodes, un spēj ne vien pasīvi iedegties, bet darboties arī pēc konkrētiem lietotāja uzstādījumiem – mirgot individuāli vai pamīšus ar otru lietotāja siksnu, padarot jūs ievērojami redzamākus ikvienam.

Kā liecina projekta nosaukums, šis nav autoru pirmais mēģinājums radīt šādu drošības ierīci, un jau iepriekšējos projektos savākts ievērojami lielāks finansējums, nekā nepieciešams. Autori norāda, ka otrā drošības siksnu versija ir daudz spilgtāka, uzlādējama ar standarta USB kabeli un maksās gandrīz divreiz lētāk nekā tās priekšgājēja. Finansējuma piesaiste noslēgsies 27. aprīlī.

Rescape
http://ej.uz/rescape

Paplašinātās realitātes spēles mobilajās ierīcēs jau sen nav nekas jauns, taču nu aizvien biežāk redzam jauninājumus, kas izmanto dažādas papildierīces, lai ļautu lietotajiem vēl pilnvērtīgāk izmantot apkārtējo vidi kā spēles lauku. Sekojot DustCloud piemēram, Rescape radījis kontrolieri, kas izmanto jūsu viedtālruni kā nepieciešamo vizualizāciju ģenerēšanai, tā jūsu un citu spēlētāju atrašanās vietas noteikšanai. Galvenā atšķirība – Rescape izmanto jūsu viedtālruņa ekrānu, lai tajā ģenerētu pilnīgi jaunu, digitālu spēles vidi un spēlētājus automātiski ietērptu kā komandas biedrus vai pretiniekus. Ja šādas izklaides ir jūsu gaumē un jau sen esat vēlējies iejusties kāda sev tuva FPS žanra spēles tēlā, jūs priecēs arī tas, ka projekta autoru radītā sistēma ļauj ģenerēt uz jūsu visvairāk iecienītās spēles balstītu digitālo vidi.

Projekta finansējuma piesaiste noslēgsies 16. aprīlī, un tā autori vēlas savākt 150 000 ASV dolāru. Līdzšinējā pieredze liecina, ka, par spīti lēnajam sākumam, šādi projekti saņem neticami lielu videospēļu cienītāju atbalstu, tuvojoties noslēguma fāzei. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja