Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Alise Manro. Dārgā dzīve

Izdevniecībā Zvaigzne ABC klajā nācis rakstnieces Alises Manro stāstu krājums Dārgā dzīve, informēja apgāda pārstāve Kristīne Ilziņa.

Kanādiešu rakstniece Alise Manro (1931) 2013. gadā saņēma Nobela prēmiju literatūrā. Viņas stāstu krājums latviešu valodā ir ilgi gaidīts notikums, un Silvijas Brices tulkojums ļauj pilnībā izprast un izbaudīt teksta nianses. Manro rakstības stilu dēvē par psiholoģisko reālismu – tā ir ikdienišķu notikumu hronika, kuras unikalitāte slēpjas vēstījuma manierē. Četrpadsmit stāsti, kas iekļauti krājumā Dārgā dzīve, vēsta par ikdienišķiem notikumiem parastu cilvēku dzīvē, un tikai smalki niansētais stāstījums piešķir ikvienai aprakstītajai dzīvei un notikumam īpašu nozīmīgumu. Stāstu varoņus lasītāji sastop pārdomu brīžos, ierauga viņu slepeno sapņu atspulgus, gaismēnas, kas apspīd svarīgus dzīves mirkļus, atklājot to, ko aprakstītie cilvēki, iespējams, sapratīs tikai pēc laika – ja vispār sapratīs.

Īpaši svarīgi ir krājuma pēdējie četri stāsti, jo tajos rakstniece atklāj ļoti personiskas ainas: "Tās ir pirmās un pēdējās lietas, kas man jāpasaka par savu dzīvi."

Dārgā dzīve ir grāmata, kurā var izbaudīt katru stāstu. Ikviens no lasītājiem būs sastapis kādu no šiem ikdienišķajiem tēliem: dievinātu dakteri, kura sieva visu mūžu dzīvo "uz pirkstu galiņiem", klusu vecmeitu, kas izdzīvo kaislību drāmu, māšeles, kuras izaicina likteni spēlē, kas robežojas ar nāvi, vīrieti, kurš bēg no atbildības arvien tālāk, un tālāk – teju līdz pasaules galam, kautrīgu pāri, kuri ir kopā tāpēc, ka kautrējas atzīt: viņi nemaz to nevēlas...

Grāmata pieejama arī e-grāmatas formātā.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja