Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Frankfurtes grāmatu tirgū ar nacionālo stendu piedalās arī Latvija

Laikā no 10. līdz 14. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies starptautiskajā Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kas ir lielākā izdevējdarbības izstāde pasaulē, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Šogad Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies izdevniecības Liels un mazs, Pētergailis, Jāņa Rozes apgāds, Madris un Avantis Publishing, starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1, tipogrāfijas uzņēmumi WTM Baltic un Veiters Korporācija, kā arī Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Latvijas nacionālajā stendā šogad līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus Londonas grāmatu tirgū būs integrēti literatūras poplarizēšanas kampaņas #iamintrovert elementi: “Frankfurtes grāmatu tirgus organizētājiem ļoti patika, kā mēs sevi prezentējām Londonā, tāpēc viņi aicināja arī Frankfurtē darīt ko līdzīgu, lai atgādinātu par sevi un veidotu pēctecību viesu valsts statusam Londonas grāmatu tirgū. Tirgus apmeklētāji arī Frankfurtē šogad tiks pie iespējas “pielaikot” Latvijas autoru citātus un nofotografēties ar tiem, bet vienu no stenda sienām greznos divmetrīgs introvertais rakstnieks vārdā I.,” pastāstīja platformas Latvian Literature vadītāja Inga Bodnarjuka – Mrazauskas.

Ceturtdien, 11. oktobrī, plkst. 10 tirgus ietvaros Latvijas izdevniecības Liels un mazs vadītāja Alīse Nīgale kopā ar ārvalstu izdevniecību Baobab Books, Aukso žuvys un Verlag Urachhaus kolēģiem piedalīsies diskusijā Bērnu literatūra no Baltijas. Sarunas gaitā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar krāšņo Latvijas un Lietuvas bērnu literatūras piedāvājumu, kas jau ir aizrāvis daudzus ārzemju izdevējus visā pasaulē. Tikmēr Frankfurt Kids Foyer (Frankfurtes bērnu foajē) hallē norisināsies virtuāla ilustratoru darbu izstāde, kur būs pārstāvēti arī 26 Latvijas ilustratoru darbi, kā arī tiks rādītas Latvijas mākslinieku veidotās animācijas filmas. Turpat varēs apskatīt arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu radītās grāmatas ekskluzīvi vienā eksemplārā, lai prezentētu ārzemju izdevējiem katra jaunā mākslinieka unikālo rokrakstu.

Šobrīd Latvija jau var lepoties ar vairākiem sasniegumiem Frankfurtes grāmatu tirgū. Divas grāmatas – Laura Gundara Sveiks, Vali! (izdevējs Liels un mazs) un Jura Zvirgzdiņa Tobiass, Čārlijs un neredzamais spoks (izdevējs Pētergailis) ir iekļautas prestižajā un starptautiskajā bērnu literatūras katalogā White Ravens, kurā tiek apkopotas pasaules labākās bērnu grāmatas gada griezumā. Tāpat divas Ineses Zanderes grāmatas – Trīs draugi vienas upes krastā (One house for all) un Zirgā (Riding High) – ir iekļuvušas Frankfurtes grāmatu tirgus starptautiskajā izstādē 100 unikālas ilustrāciju grāmatas (100 Outstading Picturebooks). Toties režisores Ināras Kolmanes filma Bille pēc Vizmas Belševicas darba motīviem nominēta Frankfurtes grāmatu tirgus filmu skatē kategorijā Labākā bērnu vai jauniešu grāmatas adaptācija.

Frankfurtes grāmatu tirgus šogad svin savu 70. gadu jubileju un ir lielākā izdevējdarbības izstāde pasaulē, kurā izvietoti aptuveni 700 stendi no 100 pasaules valstīm. Tirgus ik gadu oktobrī piecu dienu laikā pulcē aptuveni 300 tūkstošus izdevējus, rakstniekus, grāmatniecības nozares uzņēmējus un kultūras nozares entuziastus no visas pasaules. Šogad par Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsti izvēlēta Gruzija. Latvijas stenda numurs Frankfurtē ir B79 hallē nr. 5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja