Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iznācis kultūras žurnāla Veto 39. numurs, 
tēma – rokraksts

Iznācis mūzikas, mākslas un modes žurnāla Veto 39. numurs, kurā šoreiz tiek izzināta rokraksta tēma, pavēstīja žurnāla pārstāve Santa Vaskinoviča.

Jaunajā Veto numurā lasāmas intervijas ar grupas Carnival Youth dvīņiem Edgaru un Emīlu Kauperiem, grafiti un stencilu mākslinieku Daini Rudeni jeb Rudens Stencil, kinovēsturnieci Kristīni Matīsu, dokumentālā kino leģendu Jeržiju Sladkovski (Jerzy Sladkowski), basku ilustratoru Ikeru Ajestarānu (Iker Ayestarán) un citiem.

Sarunā ar Daini Rudeni iespējams iepazīt grafiti mākslas aizkulises un uzzināt, kāpēc Rudens izjūt lielu atbildību pret katru savu darbu. Savukārt kinovēsturniece Kristīne Matīsa plašā intervijā stāsta par savām attiecībām ar latviešu kino un par smalko vārdu virpināšanas mākslu redaktora darbā. Intervijā ar grupas Carnival Youth dvīņu brāļiem Emīlu un Edgaru tika meklētas abu līdzības un atšķirības – dvīņu individualitāte. 

Rokraksta tēmai veltītā numura diskusijā māksliniece Paula Zariņa-Zēmane, grafoloģe Anita Millere, skolotāja Inga Treice un akordeonists Māris Rozenfelds runā par rokraksta veidošanos un tā izmaiņām dzīves laikā, kā arī par rokraksta saistību ar cilvēka personību. Tāpat žurnālā atrodams raksts par vēstuļdraugiem 20. gadsimta sākumā un divtūkstošajos, eksperiments ar mūsdienu vizuālo valodu – emociju ikonām jeb emoji, kā arī lasāmas mūziķa un komponista Jēkaba Nīmaņa piezīmes no ceļojuma pa Indiju.

Literatūras sadaļā publicēts Mārtiņa Pommera stāsts Cilvēks uz soliņa, bet ilustrācijas un šī numura vāka noformējumu veidojusi māksliniece Maija Kurševa.

Modes lappusēs šoreiz attēlota nakts izbraucienu romantika – modes fotosesijas autores ir stiliste Jūlija Volkinšteine un fotogrāfe Evita Goze.

Žurnālu iespējams iegādāties preses tirdzniecības vietās, tā cena EUR 4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja