Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iznācis Lilijas Berzinskas jaunākais darbs bērniem Atmiņu kaste

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā rakstnieces, tulkotājas un mākslinieces Lilijas Berzinskas jaunāko darbu bērniem Atmiņu kaste, informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Tiem, kuri sekojuši līdzi Lilijas Berzinskas grāmatu Lamzaks meklē Lamzaku un Skelets skapī varoņu gaitām, atkal ir iespēja satikties ar jau pazīstamajiem jūrmalas ciema iemītniekiem. Atmiņu kastē notikumi virknējas ap uzticamo draugu četrotni – žiperīgo lietu kārtotāju Sipriki, racionālo domātāju Acaini, ēdelīgo labsirdi Krakānu un nerimtīgo fantastu Liedaga Trusi –, kuri sastop Pelēko.

Liedagā klīstošajam radījumam nav ne jausmas par savu izcelsmi, un tāda pati neziņas migla ietin aizdomīgos atradumus – kasti un putu pikučus, kuri varētu būt gan nāriņu spļaudekļi, gan prusaku inde, gan maskēts melnā cauruma tukšums…

Rakstniece, tulkotāja un māksliniece Lilija Berzinska (1978) literatūrā debitēja ar grāmatu bērniem Nezināmais zvērs (2009). Līdzās daudziem tulkojumiem no angļu un krievu valodas līdz šim izdotas jau desmit viņas sarakstītas un ilustrētas grāmatas bērniem un pieaugušajiem.

To skaitā ir gan Pļavas pasakas (2014) un Meža pasaka (2018), gan Ziloņu dārzs (2012) un Lamzaks meklē Lamzaku (2016) – abi nominēti Latvijas Literatūras gada balvai, arī romāns Putnu osta (2015) un pasaka Pasaules centrs (2017). Par grāmatu Skelets skapī (2018) Lilija Berzinska saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā Labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja