Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Iznācis žurnāla Latvijas architektūra jaunākais numurs

Žurnāla Latvijas architektūra jaunākā numura tēma ir "reālais mājoklis". Tajā ir intervija ar arhitektu Andri Kronbergu, kurš atklāj dažas sava rakstura šķautnes, kā arī lasītāji var iepazīties ar Futuris kvartālu Rīgas Klusajā centrā un biroja Arhis nākotnes iecerēm, it īpaši Jūrmalā. Žurnāla tēmu par mājokli "eirokrieviem" atklāj arī  _Sun City _kvartāls Saulkrastos (SZK/Z, arhitekts Uģis Zābers).

Vecrīgā apskatītas divas savrupmājas Trokšņu ielā (birojs AIG, arhitekts Artūrs Lapiņš). Publicēts Tāla rezidences projekts Rīgā, Elizabetes ielā (Arhitektonika, arhitekts Ingurds Lazdiņš), kā arī Arhis vīzija teritoriju attīstībai Bukultos un Šmerlī. Vērts apmeklēt ABLV labdarības fonda biroja telpas, kas izbūvētas pēc _Jaunromāna un Ābele _projekta.

Ar dārzkopības vēsturi Rīgā iepazīstina Jevgenijs Duboks, bet par dzīvokļu krīzes apkarošanu pirmskara Vīnē un Rīgā raksta Ivita Ose. Jeļena Solovjova turpina publikāciju sēriju par dizainu Made in Italy, bet ar Veselības centru Portugālē iepazīstina Kristīne Budže. Arhitektu biroju mājas lapas kritiski vērtē Jānis Dripe, un jauno kolēģu diplomdarbus analizē Rīgas Tehniskās universitātes profesore Sandra Treija.

Latvijas arhitektūras muzeja apskatā ievērību ir pelnījusi izstāde Lia-Asta Knāķe. Latvenergo. Provokatīvs ir Daces Aumeles sarūkošās Rīgas komentārs, bet ekonomists Uldis Osis aicina atjaunināt Latvijas reģionālās plānošanas politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja