Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lisas Sī. Džojas sapņi

Izdevniecībā Zvaigzne ABC iznācis pazīstamās rakstnieces Lisas Sī jaunākais romāns Džojas sapņi, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa.

Lasītājiem kopā ar romāna galveno varoni Džoju būs iespēja dodoties neiedomājami smagā ceļojumā pa Mao pārvaldīto Ķīnas Tautas Republiku. Amerikā augusī ķīniešu meitene Džoja sapņo par Mao Ķīnu, vēlas doties turp un palīdzēt celt jaunu valsti, atšķirīgu no kapitālistiskās Amerikas. Tā nu mākslas studente Džoja pēc postoša strīda ar ģimeni no Sanfrancisko dodas uz Ķīnu, kur cer atrast arī savu bioloģisko tēvu, pazīstamu mākslinieku.

Ierašanās nav gluži tāda, kā meitene ir iztēlojusies, taču visvairāk viņu pārsteidz ikdienas dzīve. Ienaidnieku atmaskošana, darbs triecientempā, Mao slavināšana un dažādpakāpju riebeklības, kuras cilvēki cits citam nodara idejas vārdā – visas nosauktās lietas jau tāpat nav pievilcīgas, bet vēl nepievilcīgākas tās kļūst, kad ar tām nākas saskarties reālajā dzīvē. Mēģinot izdzīvot šajā skarbajā un neizprotamajā vidē, brīvdomīgā Džoja sastop Tao – talantīgu puisi no neliela ciemata, kurp kopā ar tēvu devusies palīdzēt "celt jauno valsti". Izrādās, arī mīlestība Ķīnas Tautas Republikā mēdz būt ideoloģiski pareiza un ideoloģiski nepareiza... Daudziem nav nekādu iespēju izrauties no šī murga, taču Džojai ir niecīga cerība: viņas mamma Pērla ir devusies uz Ķīnu, lai izglābtu savu apjukušo bērnu un pārvestu mājās, uz Sanfrancisko. Tomēr iekļūt Mao vadītajā Ķīnā ir daudz vieglāk nekā no tās izkļūt...

Lisas Sī romāni stāsta par sieviešu dzīvi Ķīnā. Vienkārši, skarbi, literāri skaisti un saviļņojoši viņa spēj lasītāja acu priekšā uzburt gan senāko laiku Ķīnu, kurā vēl dzīvas pēdu nosiešanas tradīcijas (romānā Sniega Roze un slepenais vēdeklis), gan Šanhajas kosmopolītiski brīvo lielpilsētas garu pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados (romānā Šanhajas meitenes), gan pārsteidzoši absurdo Mao laika Ķīnu pagājušā gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados. Visās Lisas Sī grāmatās vienojošais faktors ir ciešās saiknes, kas veidojas starp sievietēm, ļaujot izdzīvot un pat svinēt dzīvi visneiedomājamākajos apstākļos.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja