Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Romēns Puertolā. Neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī

Apgādā _Zvaigzne ABC _iznācis Romēna Puertolā romāns _Neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī, _informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa. Darbs pieejams arī e-grāmatas formātā.

Kas notiek, kad viens šķelmīgs un asredzīgs imigrācijas dienesta ierēdnis savā mobilajā telefonā uzraksta komisku romānu par nelegālajiem imigrantiem, noklīdušu faķīru, Ikea skapi, mīlestību un blēdībām? Pareizi –, romāns kļūst par pasaules bestselleru, autors uzsaka darbu un kļūst par profesionālu rakstnieku, bet viņa radītie varoņi iekaro lasītāju sirdis.

Ikea ir pirmais vārds, ko izrunā faķīrs Ašatašatru Lavašs Patels, iekāpis blēdīga Parīzes taksista vadītā auto... Un lasītājs tiek ierauts trakā piedzīvojumu virpulī, kurā nejauši nokļūst galvenais varonis. Viņš ieradies Parīzē ar pavisam nevainīgu nodomu: nopirkt jaunu naglu gultu, lai izārstētu reimatismu. Taču pirkums nenotiek! Tā vietā Ašatašatru (izrunā kā Ašāk šautru!) iepazīstas ar burvīgi valdzinošo Mariju, Ikea skapī ceļo uz Londonu, paviesojas Barselonā, kopā ar slavenās un smukās aktrises Sofijas Morso stilīgajām kleitām nokļūst Romā, uzzina, kā ceļo nelegālie imigranti, piekopj dažādas blēdības, cieš no slepkavas rokas un beigās top atalgots...

Kopš iznākšanas romāns izdots jau 36 valstīs, Francijā vien 2014. gadā pārdoti vairāk nekā 100 000 eksemplāru. Bretaņas Literārā akadēmija 2014. gadā par šo romānu autoram piešķīra Žila Verna balvu, romāns iekļuvis pārdotāko grāmatu topu virsotnēs gan Eiropā, gan ASV.

Ar Francijas institūta Latvijā atbalstu Romēns Puertolā ieradīsies Rīgā. 28. maijā plkst. 17.30 Francijas institūta Latvijā telpās (Elizabetes ielā 59) notiks grāmatas atvēršanas svētki. Pasākumu vadīs grāmatas tulkotāja Astra Skrābane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja